Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
«Οποιον κι αν εκλέξουν την Κυριακή» η εμπλοκή θα συνεχιστεί...

Σίγουρος ότι η «στενή συνεργασία» μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ θα συνεχιστεί και επί ΝΔ εμφανίστηκε, αργά προχτές βράδυ, ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, χαιρετίζοντας σε δεξίωση στην αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

Τη βεβαιότητα, άλλωστε, για τη συνέχιση της εμπλοκής στα βρώμικα σχέδια των ΗΠΑ, την έδωσε και ο «συνωστισμός» για μια ακόμα χρονιά όλου του αστικού πολιτικού συστήματος στη φιέστα, όπου το «παρών» έδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, Αμυνας, Ευ. Αποστολάκης και Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου. Από τη ΝΔ, παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης, όπως και οι Γ. Κουμουτσάκος, Ολγα Κεφαλογιάννη, Μ. Βορίδης και Τ. Θεοδωρικάκος. Από το ΚΙΝΑΛ παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Χρηστίδης. Ανάμεσα στους καλεσμένους και μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επιχειρηματίες, ιεράρχες, δημοσιογράφοι, ο πρ. πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, και ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής και στέλεχος της ΝΔ Γ. Πατούλης.

Ο, δε, Πάιατ, στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους δήλωσε κατ' αρχάς «ευγνώμων» για την παρουσία στην εκδήλωση «μιας τόσο μεγάλης αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης», ενώ καλωσόρισε ονομαστικά τα στελέχη της ΝΔ.

Αναγνωρίζοντας εμμέσως τις υπηρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ στο ξέπλυμα του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, τόνισε ότι «οι μακροχρόνιοι δεσμοί συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των εθνών μας είναι ισχυρότεροι από ποτέ και υπάρχει ευρεία συναίνεση στην Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους πιο αξιόλογους περιφερειακούς συμμάχους μας, ένας πυλώνας σταθερότητας και θεματοφύλακας των δυτικών δημοκρατικών ιδεωδών σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή».

Σκιαγραφώντας την κοινή στρατηγική βάση όπου κινούνται οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, διαβεβαίωσε μπροστά στις εκλογές της Κυριακής ότι «όποιον και αν εκλέξουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα ως επόμενους ηγέτες σας, οι ΗΠΑ θα παραμείνουν πλήρως αφοσιωμένοι στην επιτυχία τους».

Εσπευσε, άλλωστε, να προδικάσει ότι Ελλάδα και ΗΠΑ «συνδέονται για πάντα με τα κοινά μας δημοκρατικά ιδανικά και με τις λεγεώνες των Ελλήνων και των Αμερικανών, που δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν και να υποστηρίξουν αυτές τις αξίες», π.χ. στην Κορέα και αλλού. Κλείνοντας, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ...υψώσουν τα ποτήρια τους στις «θεμελιώδεις αξίες που μοιραζόμαστε»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ