Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ζητάει από το λαό να «μηδενίσει το κοντέρ» και από το κεφάλαιο άλλη μια ευκαιρία

Να «μηδενίσει το κοντέρ», για το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο που ψήφισε και εφάρμοσε μαζί με τα άλλα δύο, για τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις έως το 2060, που φόρτωσε στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων και να του δώσει μια... πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει με το «πραγματικό» του πρόγραμμα, ζήτησε με θράσος χτες από τον λαό από την πρώτη προβλήτα του ΟΛΘ απ' όπου πραγματοποίησε χτες την κεντρική πολιτική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας.

Ο Αλ. Τσίπρας, σε μια τελευταία προσπάθεια επιστράτευσης των ψεύτικων και εκβιαστικών διλημμάτων, σημείωσε ότι τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τη χρειάζονται τάχα «όλοι οι μη προνομιούχοι», γιατί «θα ήταν αδιανόητο να επιτρέψουμε να μας βουλιάξουν πάλι στην ασφυξία του χτες», και αμέσως μετά επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επειδή... δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα μνημόνια και τώρα «κουνούν το δάχτυλο σε μας ...επειδή βγάλαμε τελικά τη χώρα από τα μνημόνια», εφαρμόζοντάς τα μέχρι κεραίας, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι αυτό το «επίτευγμα» το πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντιστεκόμενη «στην αγριότητα βάζοντας πάνω απ' όλα τον άνθρωπο, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά»!

Φυσικά, το στοιχείο της καπηλείας των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς βρήκε ξανά χώρο στην ομιλία του, για να εκθειάσει αμέσως μετά τις σπουδαίες επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, λέγοντας πως «είμαστε εμείς, που καταφέραμε για εννιά συνεχόμενα τρίμηνα η οικονομία να αναπτύσσεται». Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση του οποίου περιόρισε περαιτέρω το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία ενώ μετέτρεψε σε κυρίαρχο καθεστώς τις ελαστικές μορφές εργασίας, δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει περί Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που δήθεν επανήλθαν ή για τον κατώτατο μισθό που παραμένει σε εξευτελιστικά επίπεδα, και πλέον καθορίζεται με βάση τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση που η κυβέρνησή του ενεργοποίησε.

Στη συνέχεια, υπερασπιζόμενος τη συνθήκη των Πρεσπών και επιχειρώντας να κρύψει το αμερικανοΝΑΤΟικό της περιεχόμενο που διατηρεί ολοζώντανα και τα «σπέρματα» των αλυτρωτισμών και των εθνικισμών, για να «τρέχουν» τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, επιστράτευσε ξανά την ονοματολογία με βάση τις επιστολές της κυβέρνησης Καραμανλή, επιτέθηκε σε όσους ενορχήστρωσαν την «άθλια εκστρατεία εθνοκαπηλίας» και την «υποκίνηση μίσους, που έβγαλε από τις τρύπες τους φασίστες, τους εμπόρους εθνικοφροσύνης και τους πατριδοκάπηλους», ενώ αμέσως μετά τα περί «ειρήνης και φιλίας των λαών» έδωσαν τη θέση τους στους πανηγυρισμούς για την «αναβάθμιση» της αστικής τάξης, αφού όπως είπε η συμφωνία εξασφάλισε ότι «σήμερα τα δικά μας πολεμικά αεροπλάνα και όχι τα τουρκικά προστατεύουν τον εναέριο χώρο τους» και μπλέκουν το λαό ακόμα βαθύτερα στη δίνη των ανταγωνισμών.

Τέλος, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μην επιτρέψουν «την παράδοση της ζωή μας στην κερδοσκοπία, των δικαιωμάτων μας στην ολιγαρχία, της δημοκρατίας στην αστυνομία και της χώρας στα γεράκια του ΔΝΤ» και επιτέθηκε συνολικά στις προγραμματικές εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι σκοπός του είναι οι ιδιωτικοποιήσεις σε Παιδεία, Υγεία, Ενέργεια κ.α., στους τομείς δηλαδή που ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του, προώθησε πέρα και από τα πιο τρελά όνειρα των καπιταλιστών, ετοιμάζοντας το επόμενο κύμα αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, ξεπλένοντας τα αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και στρώνοντάς τους διάπλατα το δρόμο.

Τέλος, απευθυνόμενους σε όσους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ «πιστεύουν ακόμα ιδέες και τις αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου» είπε ότι «εάν ψηφίσετε λοιπόν ΚΙΝΑΛ, δίνετε εντολή διακυβέρνησης στη δεξιά» και ζήτησε με θράσος μια ακόμη ευκαιρία να κυβερνήσει «δίχως να έχει τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ