Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Κάθε νέος στρατευμένος, εργαζόμενος, άνεργος, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ!

Είμαι φαντάρος και υπηρέτησα τους 5 μήνες της θητείας μου σε μονάδα στη Λήμνο και έπειτα στην Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή, όπως όλοι οι φαντάροι, αντιμετώπισα δυσκολίες οικονομικές, για να αγοράσεις τα απαραίτητα πριν μπεις και τα έξοδα διαβίωσης και μετακίνησης, για τα οποία ματώνει ο νέος στρατευμένος και η οικογένειά του για να αντεπεξέλθει. Επειτα δυσκολίες διαβίωσης, όπως οι εγκαταστάσεις, το ζεστό νερό το χειμώνα, η ποσότητα και ποιότητα του φαγητού.

Για όλα αυτά μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους φαντάρους, αγωνιστικά με το κεφάλι ψηλά παλέψαμε να λυθούν βγαίνοντας στην αναφορά και απαιτώντας μέτρα επίλυσης και ανακούφισης των προβλημάτων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το πετύχαμε.

Στείλαμε επιστολές στον «Ριζοσπάστη» που δημοσιεύονταν και μεγάλωνε η φωνή μας. Διαβάζαμε για τη ζωή στα άλλα στρατόπεδα.

Το ΚΚΕ σταθερά στο πλευρό μας διεκδικούσε να λυθούν τα προβλήματά μας κάνοντας Ερωτήσεις στη Βουλή.

Για παράδειγμα, για τη χορήγηση χρημάτων για τις γιορτές και εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης.

Επίσης για την κατάσταση της ιατρικής περίθαλψης των φαντάρων στο νησί και γενικά μετά από σοβαρά περιστατικά ασθένειας συναδέλφων.

Μέσα από τον αγώνα ενάντια στους φασίστες και την απαίτηση για την απομάκρυνση εθνικιστικών συνθημάτων.

Γιατί στέκεται στο πλευρό μας σε όλη μας τη ζωή, πριν, κατά τη διάρκεια της θητείας και μετά.

Γιατί μας καλεί να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, να αγωνιζόμαστε για αυτά χωρίς να υποχωρούμε.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα πρέπει κάθε νέος στρατευμένος, κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Στις εκλογές να ψηφίσει ΚΚΕ, που είναι η δύναμή μας την επόμενη μέρα. Γιατί την επόμενη μέρα πρέπει να σκεφτεί ο καθένας μας ποιον θα 'χει μαζί του και ποιον απέναντι.

Να ξέρει ο καθένας μας ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμή μας, είναι ο αντίπαλός τους.

Αντίπαλος αυτών που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία και αυτοί έχουν αμύθητα κέρδη. Αντίπαλος αυτών που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις τους που τους δίνουν δώρα και φοροαπαλλαγές. Αντίπαλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που είναι δολοφονική μηχανή και σπέρνει τον πόλεμο, τη φρίκη, όπου έχουνε συμφέροντα. Αντίπαλος του φασισμού.

Μετά τη θητεία μας, θα βγούμε για δουλειά, θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε τη ζωή μας και η μόνη λύση είναι να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας.

Σε αυτήν τη διαδρομή έχουμε συνοδοιπόρο το ΚΚΕ, που είναι μπροστάρης στον αγώνα.

Επομένως, σε αυτές τις εκλογές, ΚΚΕ ισχυρό, η δύναμή μας την επόμενη μέρα.


Χρήστος - Ουράνιος ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ