Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Αθανάσιος ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Παθολόγος Ογκολόγος. Συνταξιούχος διευθυντής του ΕΣΥ. Πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας. Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ)

Γνωρίσαμε την καταστροφή που επέφεραν τα μνημόνια, που προσυπέγραψαν χωρίς ενδοιασμό όλα τα κυρίαρχα αστικά κόμματα, μαζί με τα ευκαιριακά κομματικά μορφώματα - αναχώματα της αστικής εκμετάλλευσης.

Βιώσαμε τη δομημένη και προγραμματισμένη αποδόμηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των εργατικών δικαιωμάτων, των ωραρίων και της «διευθέτησης» του χρόνου εργασίας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, της προστασίας της ζωής.

Νιώσαμε τη σχεδιασμένη αποδόμηση της ζωής μας, την επιβεβλημένη μετανάστευση των παιδιών μας, την αδικία και τη μεροληψία, την εκποίηση της εθνικής περιουσίας, τη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Είδαμε τη χώρα μας να γίνεται απέραντη ΝΑΤΟική βάση, έρμαιο και συνένοχη των ιμπεριαλιστικών διαθέσεων των γνωστών δολοφόνων, αδύναμη και ανίκανη να υπερασπιστεί την εθνική της υπόσταση.

Συνειδητοποιήσαμε για πολλοστή φορά τον πραγματικό ρόλο των οπορτουνιστών και των καιροσκόπων, που θέλουν να πείσουν ότι μπορούν να εξωραΐσουν τον σάπιο καπιταλισμό και να αποκομίσουν περισσότερα ψίχουλα για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα.

Από τη μια πλευρά είναι όλοι αυτοί, που ομνύουν στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υλοποιούν την πολιτική της και δεσμεύονται για την εξασφάλιση των ματωμένων πλεονασμάτων και την εξασφάλιση της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων, και από την άλλη, στον μοναχικό ρόλο του αγώνα, της στήριξης της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, των μικρομεσαίων, των επιστημόνων, των ανέργων και όλων όσοι υφίστανται την καπιταλιστική εκμετάλλευση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Αυτό είναι το πραγματικό δίπολο στις εκλογές της 7ης Ιούλη 2019.

Το ΚΚΕ θα είναι πάντα με συνέπεια στο πλευρό του αδύναμου, στην αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στη νομοτελειακά δεδομένη προοπτική προς την ανώτερη μορφή κοινωνικής οργάνωσης, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Δεν έχουμε πλέον κανένα δίλημμα, καμία δικαιολογία.

Στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση είναι μονόδρομος η στήριξη του ΚΚΕ, η ψήφος - παρακαταθήκη για τη συνεπή και συνεχή αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική Υγεία και Πρόνοια για όλους, για την ενίσχυση και αποκατάσταση της ταξικής πάλης.

Συμπαρίσταμαι με αφοσίωση ως σύντροφος συναγωνιστής με το ΚΚΕ στη μάχη των βουλευτικών εκλογών και σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ