Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε ο σ. Βαγγέλης Μόκκας

Πέθανε την Κυριακή 30/6 σε ηλικία 85 ετών και κηδεύτηκε με πολιτική κηδεία την Τρίτη 2/7 στο Νέο Νεκροταφείο Λάρισας ο Βαγγέλης Μόκκας, ένας σύντροφος που πρόσφερε πολλά, αλλά ποτέ δεν έπαψε να θεωρεί τον εαυτό του απλό στρατιώτη του Κόμματος και του κινήματος. Το 1949, μαζί με τον πατέρα του, που ήταν μαχητής του ΔΣΕ, και την μητέρα του, πέρασαν στην Αλβανία, αφήνοντας πίσω τα δύο αδέλφια του. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στη Ρουμανία, όπου τέλειωσε το σχολείο, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και εργάστηκε ως οικονομολόγος σε διάφορες επιχειρήσεις. Το 1962 παντρεύτηκε την Μερόπη και απέκτησαν δύο κόρες, την Δήμητρα και την Πηνελόπη.

Το 1963 έγινε μέλος του ΚΚΕ και συμμετείχε ενεργά στην Κομματική Οργάνωση των πολιτικών προσφύγων. Το 1977 επαναπατρίστηκε μαζί με την οικογένειά του και εγκαταστάθηκαν στη Λάρισα. Αμέσως συνδέθηκε με την Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ και αξιοποιήθηκε σε πολλούς τομείς του Κόμματος και του κινήματος.

Με συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησε τον κομμουνιστή πατέρα της η κόρη του Πηνελόπη.

Εκφωνώντας τον επικήδειό του, ο Αγγελος Σίμος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκανες το χρέος σου σύντροφε Βαγγέλη ως άνθρωπος και ως κομμουνιστής στο ακέραιο. Πάντα πράος, αλλά με πληθώρα επιχειρημάτων αντιμετώπιζες αυτούς που επιχείρησαν να διαλύσουν το Κόμμα.

Να είσαι σίγουρος πως στα χνάρια σου βαδίζουν πολλοί και αποφασισμένοι. Ιδιαίτερα νέοι που μάχονται κόντρα στο ρεύμα της εποχής, της μοιρολατρίας και της υποταγής. Μάχονται για μια κοινωνία ανώτερη, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, για μια κομμουνιστική κοινωνία όπως και συ την έζησες και αγωνιζόσουν για να έρθει και στην πατρίδα σου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ