Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Κάλπικος δικομματικός καβγάς για την επένδυση

Μερικές ακόμα «ανάσες» στον κάλπικο δικομματικό καβγά έδωσαν η πρόσφατη ΚΥΑ για την επένδυση στο Ελληνικό και οι σχετικές ανακοινώσεις της κοινοπραξίας «Lamda Development». Ετσι, και ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν στην τσιμεντοποίηση μιας τεράστιας έκτασης, με κατασκευές καζίνο και πολυτελών κατοικιών, δηλαδή «άβατο» για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, τώρα ο ένας κατηγορεί τον άλλον γύρω από δήθεν «κρυφές συμφωνίες» με τον παραχωρησιούχο ή για καθυστερήσεις στην «επένδυση».

Πιο συγκεκριμένα, μετά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ η «Lamda Development» με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αιφνιδιασμό» από την κυβέρνηση και για «ανατροπή συμφωνημένων». Χτες το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι «η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε για το Ελληνικό θα ανακληθεί αμέσως» και ότι «η επένδυση θα αρχίσει άμεσα», με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να κατηγορεί την ΝΔ ότι θέλει να «δώσει περισσότερο μπετό».

Ο καβγάς προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι μια έκταση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να καλύψει τη λαϊκή ανάγκη στην αναψυχή, στον αθλητισμό, στους ελεύθερους χώρους κ.λπ., παραδίδεται σε ένα ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα το οποίο θα θησαυρίσει για την κατασκευή εγκαταστάσεων που θα είναι απλησίαστες για τα λαϊκά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ