Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ
Κανένας συμβιβασμός με την αδικία και την αθλιότητα

«Αυτές τις μέρες, με ρωτούν πώς φαντάζομαι την επόμενη μέρα των εκλογών; Απαντώ πως στις 8 Ιουλίου συνεδριάζει το Eurogroup με θέμα την Ελλάδα και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν. Ξέρουμε καλά τι μας περιμένει», σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η Σεμίνα Διγενή και πρόσθεσε πως «την επόμενη μέρα των εκλογών, πέρα από τις ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ για ισχυρή ανάπτυξη για όλους και τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, θα είναι εδώ όλοι οι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες, από τους οποίους προκύπτουν οι μειωμένοι μισθοί και συντάξεις, οι απογειωμένοι φόροι, η εμπορευματοποιημένη Παιδεία και Υγεία. Εδώ θα είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι και των 3 μνημονίων, που ψήφισαν και εφάρμοσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Εδώ και η περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ελαστικοποίηση των ωραρίων και των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πλειστηριασμοί, οι συνήθεις "συστάσεις" δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Απ' ό,τι παρατηρείτε, κανένας τους δεν τολμά να μιλήσει για κατάργησή τους. Ο ελληνικός λαός θα ζήσει τη βαρβαρότητα της ΕΕ, γιατί δεν πρέπει - λένε - να διαταραχθεί η ...δημοσιονομική πειθαρχία! Το θέμα είναι, τι θα κάνει το ΚΚΕ μέσα σ' αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα;

Το ΚΚΕ θα κάνει όσα έκανε πάντα. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να βοηθήσει στο να αρχίσει να αλλάζει κάτι. Να βάλει φρένο, να εμποδίσει τα χειρότερα, ανοίγοντας το δρόμο της ριζικής αλλαγής.

Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στη ζωή μας, στην αξιοπρέπειά μας, στους γονείς και κυρίως τα παιδιά μας, να αφήσουμε την Κυριακή το θέμα στην τύχη του. Δεν θ' απέχουμε. Θα είμαστε όλοι εκεί (...) Η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια για όλα αυτά που συμβαίνουν, διαλύοντας τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας, μπορεί να γίνει δύναμη, αποφασιστική στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Μου λένε ...μα πιστεύετε αλήθεια πως μπορούμε να κερδίσουμε κάτι; Η μεγαλύτερη απ' όλες τις δυσκολίες, έλεγε ο Μπρεχτ, είναι η εξοικείωση των θυμάτων της εκμετάλλευσης με τα βάσανα και τις συμφορές τους. Δεν θα μας συμφιλιώσουν με την υποταγή και τη ματαιότητα. Δεν προχώρησε έτσι ο κόσμος. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την αδικία και το απλωμένο χέρι σ' ένα σύστημα που γίνεται όλο και πιο βάρβαρο. Η απάντησή μου λοιπόν, πάντα είναι, ναι το πιστεύω.

(...) Λέμε όχι σ' αυτούς που διέσυραν το όνομα της αριστεράς και έστρωσαν το δρόμο για τη δεξιά επέλαση. Οχι σε όσους ξεφύτρωσαν προεκλογικά και προετοιμάζονται για νέες συμπράξεις, νέες εξυπηρετήσεις, νέες διευκολύνσεις. Απορρίπτουμε κόμματα και διάττοντες αστέρες, τύπου Βελόπουλου και Βαρουφάκη (...) 7 Ιουλίου στην κάλπη, θα συναντήσουμε 4 αμετανόητους μνημονιακούς, 2 φασίστες ακροδεξιούς και το ΚΚΕ.

Εμείς είμαστε με το ΚΚΕ, τους αγωνιστές, τους έντιμους, μ' αυτούς που δεν μας είπαν ποτέ ψέματα, με τους μοναδικούς που βγήκαν μαζί μας στους δρόμους στις διεκδικήσεις μας. Ολοι οι άλλοι είναι απέναντι. Κανένας συμβιβασμός με την αδικία και την αθλιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ