Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ
Διαβεβαιώνει ότι θα «βάλει πλάτη» στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση

Οτι θα «βάλει πλάτη» σε μια κυβέρνηση ΝΔ, όπου χρειαστεί, για την επίλυση προβλημάτων του αστικού πολιτικού συστήματος, έκανε και χτες σαφές η Φώφη Γεννηματά από τη Λαμία όπου περιόδευσε.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι «κρίσιμη» για την «πολιτική σταθερότητα. Γιατί η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη δεν αρκεί για να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα στον τόπο». Θύμισε ότι για να αλλάξει η απλή αναλογική και να μην υπάρχει «ακυβερνησία» χρειάζονται 200 βουλευτές και δεσμεύτηκε ότι εκεί θα έχει καθοριστική σημασία η ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ.

Αλλωστε, επιμένοντας ότι «η χώρα για να πάει μπροστά, χρειάζεται και μια ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση», παρέπεμψε σε ανάλογα τέτοια προηγούμενα, συμπλεύσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, λέγοντας ότι «έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Πιστεύουμε στην εθνική συνεννόηση και θα το κάνουμε πράξη ως υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Επιπλέον, και στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα διαβεβαίωναν ότι «όποτε και αν έρθουν στη Βουλή (τα σχετικά νομοσχέδια), με αφετηρία τις θέσεις μας, θα συμβάλλουμε στις αλλαγές που πρέπει να υπάρχουν στον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική αναθεώρηση και τη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα». Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ έκαναν εξάλλου σαφές ότι θα βάλουν πλάτη και σε άλλα θέματα που ιεραρχεί η ΝΔ, όπως αντιδραστικές παρεμβάσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, σε συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου, στον νόμο Παρασκευόπουλου, με αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ