Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολλαπλά επιζήμια συμμετοχή

Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης» έχουν πάμπολλες φορές σημειώσει και υπογραμμίσει, η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ επιδεινώνει και περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα όποια προβλήματα με την Τουρκία. Εκτίμηση, η οποία έχει επιβεβαιωθεί, επίσης, πάμπολλες φορές. Τελευταία ήταν αυτή με την έκδοση των αμερικανικών χαρτών, που καταργούν τα σύνορα στο Αιγαίο. Σύντομα οι χάρτες αυτοί θα ενσωματωθούν στη λειτουργία του ΝΑΤΟ, διογκώνοντας παραπέρα τα σχετικά προβλήματα.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Η ηγεσία του ΝΑΤΟ εντείνει τις πιέσεις της, τον τελευταίο καιρό και απαιτεί «να τελειώνουν οι εκκρεμότητες που παρουσιάζονται στον επιχειρησιακό χώρο του Αιγαίου». Και όχι μόνον πιέζει, αλλά και εκβιάζει, προβάλλοντας ως εναλλακτική λύση την κατάργηση ή την υποβάθμιση των δύο νατοϊκών στρατηγείων, στη Λάρισα και στο Εσκί Σεχίρ. Στο ενδεχόμενο αυτό - είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση - ο επιχειρησιακός έλεγχος ολόκληρου του Αιγαίου αναλαμβάνεται απευθείας από το στρατηγείο της Νάπολης, ο διοικητής του οποίου τον αναθέτει, κατά περίπτωση, είτε στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και η «νατοποίηση» των όποιων προβλημάτων της χώρας, μόνον σε επιζήμιους δρόμους και κινδύνους οδηγούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ