Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Προσπάθεια φίμωσης της ΚΝΕ

Μια χρόνια διαμάχη που αφορά στην κατανομή και χρήση συγκεκριμένων χώρων μέσα στο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής, στους οποίους οι φοιτητικές παρατάξεις στήνουν τα «τραπεζάκια» τους για τη διακίνηση των απόψεών τους, οδήγησε χτες σε όξυνση των πνευμάτων και ακολούθως σε επεισόδια μεταξύ μελών της νεολαίας Συνασπισμού και της φοιτητικής παράταξης του ΔΙΚΤΥΟΥ και μελών της ΚΝΕ.

Το περιστατικό έσπευσε να αξιοποιήσει ο Συνασπισμός, που σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου κάνει λόγο για «εν ψυχρώ και μεθοδευμένους τραμπουκισμούς μελών της ΚΝΕ», για «ακραία εκδήλωση αντιδημοκρατικής κουλτούρας και αυταρχικής νοοτροπίας», ενώ αξιώνει δημόσια καταδίκη «των πρακτικών και των εμπνευστών τους». Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Γιώργος Στουραΐτης, γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ, τονίζει πως «θα πρέπει οι εντάσεις να μην εκφράζονται κατ' αυτόν τον τρόπο» και συμπληρώνει: «Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν κάτι το οποίο δεν έχει ξαναεμφανιστεί στο χώρο του Πανεπιστημίου, το αντίθετο μάλιστα. Από κει και πέρα είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των μελών και στελεχών της ΚΝΕ από την προσπάθεια φίμωσης του Κόμματος και της ΚΝΕ που επιχειρείται στο χώρο. Οι συγκεκριμένες ομάδες, που είναι απομονωμένες από τη μεγάλη μάζα των φοιτητών, αξιοποιούν τέτοιες αφορμές και περιστατικά για να εκφράσουν τον αντικομμουνισμό τους, χτυπώντας την πρωτοπορία του νεολαιίστικου κινήματος, την ΚΝΕ».

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ τονίζει: «Με αφορμή τις προκλήσεις απέναντι σε στελέχη και μέλη της ΚΝΕ στη Νομική Κομοτηνής και τη συνεχή προσπάθεια συκοφάντησης της ΚΝΕ, απαντάμε τα εξής: Σε μια περίοδο που εντείνεται ο αυταρχισμός και τα δημοκρατικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο, σε μια περίοδο που αγωνιστές, στελέχη του ΚΚΕ φυλακίζονται για την αντιιμπεριαλιστική τους δράση π.χ. Καρακίτσιος, σε μια περίοδο που η τρομοκρατία στις λαϊκές και νεολαιίστικες μάζες εντείνεται από την κυβέρνηση και τις ΗΠΑ, ΕΕ, η νεολαία ΣΥΝ δίνει τη δική της συνδρομή αντικομμουνισμού και προσπάθειας φίμωσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΔΣ της συγκεκριμένης σχολής, της Νομικής Κομοτηνής, η νεολαία ΣΥΝ (ΔΙΚΤΥΟ), μαζί με ΔΑΠ - ΠΑΣΠ και "ανεξάρτητα" σχήματα, ενώ καταδίκασαν την ΠΚΣ, αρνήθηκαν να τοποθετηθούν για την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, για τη μείωση των κονδυλίων στην παιδεία».

«Είναι φανερή - υπογραμμίζεται εν συνεχεία - η προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τους φοιτητές. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δεν περιορίσουν την πρωτοπόρα δράση της Οργάνωσής μας. Δε θα τους περάσει. Οι νέοι κομμουνιστές με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα απαντούν στην πρόκληση, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους τοπικούς του εκφραστές. Μαζί με τη νεολαία, μέσα στη νεολαία, θα δώσουμε τη μάχη για την ανάταση του νεολαιίστικου κινήματος, για τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ