Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Αντιτρομοκρατική» συστράτευση

Στο όνομα ότι η πάταξη της τρομοκρατίας συνιστά «εθνικό στόχο» η ηγεσία της ΝΔ στηρίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συλλήψεις «υπόπτων» τρομοκρατών. Ταυτόχρονα όμως δεν μπορεί να απαντήσει πειστικά τι κρύβεται πίσω από τα τρομολάγνα σενάρια και «λίστες» που βγαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη δημοσιότητα.

Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι είναι πιθανό το επόμενο διάστημα κάτω από την πίεση των Αμερικανών η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συλλήψεις «τρομοκρατών», αλλά εκφράζουν φόβους μήπως γίνουν συλλήψεις - «μαϊμούδες» και «οδηγηθούμε σε νέα φιάσκα»(!).

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής σε δήλωση που έκανε χτες το βράδυ μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ζητώντας έργα και όχι λόγια: «Είναι κοινή πεποίθηση ότι η τρομοκρατία πρέπει να εξαλειφθεί από το ανθρώπινο λεξιλόγιο. Πρέπει να καταπολεμήσουμε αυτή τη μάστιγα. Κι αυτό προϋποθέτει συντονισμό δράσης και αποφασιστικότητα. Είναι βέβαιο ότι η τρομοκρατία δεν καταπολεμείται με λόγια, αλλά με συγκεκριμένα έργα και δράσεις».

Νωρίτερα ο Γ. Σουφλιάς σε δήλωσή του σημείωσε πως «όλοι συμφωνούμε ότι στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία θα πρέπει επιτέλους να υπάρξουν αποτελέσματα και στη χώρα μας». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μιχ. Λιάπης τόνισε ότι «δεν έχουν αξία τα σενάρια και οι ύποπτες διαρροές. Αυτό που έχει αξία είναι να συλληφθούν οι τρομοκράτες και εδώ υπάρχει αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης». Ο Πρ. Παυλόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αντιληφθούν ότι «η πάταξη της τρομοκρατίας, υπό την παρούσα διεθνή συγκυρία, συνιστά εθνικό στόχο». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος αποδοκίμασε τη λεγόμενη «λίστα Γρυλλάκη», αλλά άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης που υιοθέτησε πρόσφατα άλλους ισχυρισμούς του «στρατηγού». «Σενάρια τύπου Τζον Λε Καρέ δε χρήζουν σοβαρής ενασχόλησης» είπε και πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε για το ότι και αυτοί, που μόλις πρόσφατα, αποδέχονταν ισχυρισμούς νοσηρών εγκεφάλων, σήμερα τους αποδοκιμάζουν». Κύκλοι του Κ. Μητσοτάκη δήλωναν ότι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ουδέποτε έλαβε γνώση της φερόμενης ως έκθεση Γρυλλάκη ούτε κανείς του μίλησε γι' αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ