Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τρομοκρατικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, αρκετά γελάσαμε με τις λίστες του Γρυλλάκη (είναι προφανές, πως παρότι δεν έχει αξιοπιστία έχει ένα ιδιότυπο χιούμορ), αλλά σίγουρα έχει και σοβαρές πτυχές αυτή η υπόθεση της πολύμορφης τρομο-φιλολογίας.

Μόνο τα μισά από τα σενάρια για «αναπροσαρμογές και διορθώσεις» στην ισχύουσα νομοθεσία «περί τρομοκρατίας» να αληθεύουν, δεν πάμε καθόλου, μα καθόλου καλά. Και να φανταστείτε, ότι μετράει μόλις μερικούς μήνες ζωής ο τελευταίος «τρομονόμος».

ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ο εφιάλτης των 1.500 μηχανισμών παρακολούθησης μέσω κάμερας και άλλων συναφών συστημάτων στην Αθήνα να τεθεί σε πλήρη ισχύ, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση θα βρεθούμε.

Τι ανθρώπινα, ατομικά και συλλογικά δικαιώματα! Τα πάντα οδεύουν στον κάλαθο των αχρήστων υπό την απειλή κάποιων φοβερών και τρομερών τρομοκρατών, των οποίων, όμως, η όποια δράση ωχριά μπροστά σε αυτό που διαφαίνεται.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ πιστεύουν τους κυβερνώντες, ότι τίποτε δεν έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την επίσκεψη Σημίτη, εκτός από μερικές συναντήσεις διακρατικού περιεχομένου και πρωτοκόλλου, έτσι για να είμαστε σε δουλιά.

Προφανώς και κάτι άλλο έγινε, αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί όλη αυτή η ιστορία που έχει ξεκινήσει και δε φαίνεται ότι θα σταματήσει εδώ, πάντα με την πρόφαση των Ολυμπιακών Αγώνων και του εθνικού συμφέροντος.

Εκτός πια και ο πρωθυπουργός πήγε να κάνει τηλεοπτικές «μπίζνες» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διότι με τόσες κάμερες που σκέφτεται να βάλει στην Αθήνα, μην απορήσετε, ξαφνικά, να βρεθούμε όλοι σε κάποιο τηλεπαιγνίδι που θα προβάλλει αμερικανικό δίκτυο.

Αν τα γνωστά σε όλους κατασκευάσματα του «Αντέννα» και του «Μέγκα» (το τέως και το προετοιμαζόμενο), με ανθρώπους που ζουν υπό καθημερινή παρακολούθηση, θεωρούνται επιτυχημένες επιχειρήσεις, πόσο θα είναι περισσότερο πετυχημένη μια ανάλογη, που θα αφορά σε μια τηλεοπτικά παρακολουθούμενη ολόκληρη πόλη. Μόνο για χρηματικό βραβείο δε μας είπαν τίποτε!


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ