Τρίτη 15 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε»

- Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον ολοκληρώθηκε. Πώς κρίνετε τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τα αποτελέσματά της;

«Παρακολούθησα τη συνέντευξη του κ. Σημίτη μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μπους και ακούγοντας αυτά που έλεγε, απαντώντας στα σχετικά ερωτήματα των δημοσιογράφων, μου ήρθε στο μυαλό αυτό που λέει ο λαός: "Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Πολλά είπε ο κ. Σημίτης, δεν είπε όμως τίποτε για τα καίρια εθνικά προβλήματα που υπάρχουν. Η συνάντηση αυτή επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ για το ρόλο των ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Περίμενα να ακούσω και τον κ. Μπους μαζί με τον κ. Σημίτη ή έπειτα από αυτόν, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Φυσικά ο κ. Μπους ούτε φάνηκε ούτε ακούστηκε. Είναι και αυτό ένα δείγμα του τι σόι ισοτιμία υπάρχει, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σημίτης. Και επιβεβαιώνει ότι το κουμάντο στη χώρα μας το έχουν οι ΗΠΑ και λογαριασμό δε δίνουν σε κανέναν.

Το μόνο καινούριο που πρόσθεσε ο κ. Σημίτης είναι η επίσημη διακήρυξή του ότι οι ΗΠΑ αποτελούν παράγοντα ειρήνης στα Βαλκάνια και η ανάγκη παραμονής τους στην περιοχή. Η συνάντηση του κ. Μπους με τον κ. Ετζεβίτ θα αποκαλύψει αυτά που απέφυγε να πει ο κ. Σημίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ