Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιφερειακή συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Πραγματοποιείται στις 26 και 27 του Γενάρη, στην Αθήνα

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία, που σημαδεύεται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του Αφγανιστάν και την τραγική τροπή του Παλαιστινιακού, πραγματοποιείται στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, στις 26 και 27 του Γενάρη, συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή υπογραμμίζουν την επικαιρότητα και αναδεικνύουν σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις εργασίες της συνάντησης, πολύ περισσότερο που αναμένεται αυτή να συμβάλει στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης και στον συντονισμό της δράσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα γίνει εκτίμηση της διεθνούς κατάστασης μετά τις 11/9, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στο Αφγανιστάν και οι επιπτώσεις στην περιοχή μας. Ακόμη, θα συζητηθούν το παλαιστινιακό ζήτημα, καθώς και η πάλη των προοδευτικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων ενάντια στην ιμπεριαλιστική «νέα τάξη πραγμάτων» στην περιοχή, μορφές αλληλεγγύης και συντονισμού της δράσης.

Τα κόμματα που συμμετέχουν είναι: Αιγυπτιακό ΚΚ, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ιορδανικό ΚΚ, ΚΚ Ιράκ, ΚΚ Ιράκ - Κουρδιστάν, Τουντέχ - Ιράν, ΚΚ Ισραήλ, ΑΚΕΛ - Κύπρος, Λιβανικό ΚΚ, ΕΑΜ Μπαχρέιν, Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, Σουδανικό ΚΚ, Συριακό ΚΚ, ΚΚ Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ