Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρίθηκε ένοχος ο Γ. Μανδίκος

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών επέβαλε ομόφωνα χτες το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον αντιστασιακό και συγγραφέα Γιώργο Μανδίκο για το βιβλίο του «Εγώ είμαι ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος», στο οποίο παρουσιάζει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης ως «ταγματασφαλίτη» και «Γερμανοτσολιά», βάσει εγγράφων από το στρατολογικό του μητρώο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο συγγραφέα για «συκοφαντική δυσφήμιση» σε βάρος του Ε. Γιαννόπουλου, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Γ. Χαλιάσου.

Μετά την καταδικαστική απόφαση ο Γ. Μανδίκος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. «Η απόφαση - δήλωσε στους δημοσιογράφους - είναι γνωστή διότι είναι μια πολιτική δίκη που μεταγλωττίστηκε σε ποινική, ώστε να καταδικαστεί ο Μανδίκος μόνο και μόνο για να βγει εμμέσως ο Γιαννόπουλος ως αντιστασιακός, ενώ δεν είναι και θα συνεχίσω να το λέω».

Ο μηνυτής πρώην υπουργός δεν προέβη σε καμιά δήλωση, αλλά ένας από τους συνηγόρους του, ο Γιάννης Μαντζουράνης, είπε ότι «για μια ακόμα φορά το δικαστήριο δικαίωσε τον Ε. Γιαννόπουλο» και απείλησε τον Γ. Μανδίκο ότι «θα αντιμετωπίσει και πάλι την ελληνική Δικαιοσύνη», καθώς, όπως είπε «είναι αμετανόητος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ