Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πρόκριμα για τις βουλευτικές

Πρόκριμα για τη «νίκη» στις βουλευτικές εκλογές έχει αναγορεύσει η ηγεσία της ΝΔ τις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές, ενώ, θεωρώντας δεδομένο το προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ, δε διστάζει να τις χαρακτηρίζει «κατά μέτωπο αντιπαράθεση» με το κυβερνών κόμμα.

«Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι εκ των πραγμάτων μια κρίσιμη αναμέτρηση. Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα πολιτικά συμπεράσματα που θα εξαχθούν ειδικά στις νομαρχιακές εκλογές», δήλωσε στον «Τύπο της Κυριακής» ο γραμματέας της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης. «Πρόκειται για πολιτική μάχη» και «η πολιτική αντιπαράθεση θα είναι μετωπική», συμπλήρωσε.

Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταφέρει να «υψώσει τις διαχωριστικές γραμμές» και να ορθώσει «αντιδεξιά μέτωπα» με το «σκληρό ροκ» του Κ. Λαλιώτη. Ταυτόχρονα επιχειρούν να κερδίσουν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους πέραν της κεντροδεξιάς και για το σκοπό αυτό δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες. «Σαφώς θα ακολουθήσουμε πολιτική συνεργασιών. Θα στηρίξουμε προσωπικότητες προερχόμενες από άλλους χώρους αν οι τοπικές κοινωνίες το απαιτήσουν», είπε ο Β. Μεϊμαράκης. Ειδικό βάρος πέφτει στο «άνοιγμα προς την Αριστερά». Το σκοπό αυτό εξυπηρέτησε η χτεσινοβραδινή παρουσία του Κ. Καραμανλή στην εκδήλωση για τα 50χρονα της ΕΔΑ. Παράλληλα, επιχειρείται και ο εξωραϊσμός της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της με την καλλιέργεια «φιλολαϊκού» προσωπείου από τον πρόεδρο της ΝΔ μέσω επισκέψεων σε νοσοκομεία, σχολεία, κ.ο.κ., ώστε να αμβλυνθούν τα «αντιδεξιά αντανακλαστικά».

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δημοσκοπήσεις που έχει παραγγείλει η ΝΔ σε 9 μεγάλους δήμους, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για τις υποψηφιότητες. Σημείο τριβής αποτελεί η υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Αθήνας, όπου αρκετά ηγετικά στελέχη πιέζουν την Ντ. Μπακογιάννη να επισπεύσει την ανακοίνωση της απόφασής της. Προβλήματα αντιμετωπίζει και στις υπερνομαρχίες Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ο Μ. Δρεττάκης διέψευσε χτες δημοσιεύματα που τον έφεραν να υποστηρίζεται από τη ΝΔ για την υπερνομαρχία Αθήνας-Πειραιά, λέγοντας ότι του προτάθηκε από τον Τζ. Τζαννετάκη αλλά το απέρριψε κατηγορηματικά. Γενικότερα για τις νομαρχίες η ΝΔ έχει ανεβάσει τον πήχη σε 30 από 24 που κέρδισε το 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ