Τρίτη 22 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κάποιοι ελπίζουν μόνο σε... «θαύμα»

Στο «ναυάγιο» της συγχώνευσης Εθνικής και Αλφα Μπανκ, που προκάλεσε ενδοκυβερνητικούς ψιθύρους για «ευθύνες» κυβερνητικών στελεχών, όπως ο Ν. Χριστοδουλάκης, και «ενοχοποίηση» άλλων, όπως ο Γ. Παπαντωνίου, ήρθε να προστεθεί η χτεσινή ανακοίνωση της παραίτησης του Γ. Ζαφειρόπουλου από το υφυπουργείο Εξωτερικών, γεγονός που έφερε στην επιφάνεια τα σημάδια κρίσης που σοβεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Η παραίτηση Ζαφειρόπουλου, δε, ερμηνεύεται από ορισμένες πλευρές και ως εκδήλωση των αψιμαχιών μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Εξωτερικών στο φόντο της διαδοχολογίας, που κάνει πολλούς από το περιβάλλον Σημίτη να μη βλέπουν «φιλικά» το Γ. Παπανδρέου. Και όλα αυτά αμέσως μετά την υποτονική συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος και μόλις 24 ώρες μετά το άρθρο του Θ. Πάγκαλου (στο «Βήμα της Κυριακής»), που έγινε αντικείμενο πολλών σχολίων και όπου ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι μόνο ένα «θαύμα» σώζει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές...

«Το ΠΑΣΟΚ αν δε συμβεί θαύμα θα χάσει τις εκλογές», λέει στο άρθρο του ο Θ. Πάγκαλος, συμπληρώνοντας ότι «αυτό θα συμβεί επειδή έχασε την επαφή του με ένα τμήμα των λαϊκότερων στρωμάτων», που, όπως υποστηρίζει, «κατέληξε και άραξε στους κόλπους της "λαϊκής" Δεξιάς». Καταλήγει, δε, καλώντας τον Κ. Σημίτη να συγκαλέσει άμεσα την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ με θέμα τις «κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες» του ΠΑΣΟΚ, ενώ αφήνει αιχμές κατά του Κ. Λαλιώτη, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει θέμα γύρω από «το πνεύμα και το ήθος της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Η αντίδραση της κυβέρνησης στα παραπάνω επιχειρήθηκε να έχει το χαρακτήρα... «μη αντίδρασης», αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να σχολιάσει εκ μέρους του πρωθυπουργού ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε άλλες προτεραιότητες και νομίζω ότι δεν πρέπει να κρίνουμε δηλώσεις των στελεχών μας».

Στο μεταξύ, χτες, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με το γραμματέα της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Θ. Μωραΐτη, με αντικείμενο το επικείμενο συνέδριό της, που θα γίνει στις αρχές Φλεβάρη και κάθε άλλο παρά θα ήθελε η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος να πάρει χαρακτήρα «αντιπαράθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ