Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΒΑ
Κομπίνα ύψους 10 δισ. δρχ.

Στα 10 δισ. δρχ. εκτιμά η διοίκηση της ΕΤΒΑ την κομπίνα που στήθηκε στη θυγατρική της εταιρία ΕΤΒΑ Finance. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Τράπεζα Πειραιώς (του Ομίλου Σάλλα) το τίμημα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΤΒΑ ήταν 173,8 δισ. δρχ. για το 57,8% των μετοχών.

Η διοίκηση της ΕΤΒΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως το γεγονός «δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία ιδιωτικοποίησης της τράπεζας, δεδομένου ότι η τελική ζημιά θα συμψηφιστεί με το τίμημα που θα καταβάλει το Δημόσιο στην Τράπεζα Πειραιώς». Γεγονός που σημαίνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα αποκτήσει την ΕΤΒΑ, με επιπλέον έκπτωση περίπου 6% ή 10 δισ. δραχμών!

Με απόφαση της διοίκησης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ Finance και τρία ακόμη στελέχη, ενώ για το όλο θέμα συναντήθηκαν χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λ. Παπαδήμο.

  • Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση απάτης στην ΕΤΒΑ διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ισιδ. Ντογιάκος, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος της ζημιάς και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ