Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Συμμαχία εργατών - αγροτών

Την ανάγκη για στέρεη κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στην Εργατική Τάξη και την Αγροτιά, αναδεικνύει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και χαιρετίζει τους αγώνες της αγροτιάς «που σήμερα περνούν σε νέα φάση με περισσότερη μαζικότητα και μεγαλύτερη μαχητικότητα».

Στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΜΕ καταδικάζει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που, με τις ευλογίες της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, χτυπά και εξαθλιώνει την αγροτική οικογένεια.

Στη συνέχεια, το ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους να στηρίξουν ενεργά τον αγώνα των αγροτών και να αχρηστεύσουν την κυβερνητική προπαγάνδα που «θέλει να συκοφαντήσει τις μορφές πάλης και, ταυτόχρονα, να μεταφέρει το επίκεντρο της αντιπαράθεσης από τα άλυτα προβλήματα και την αντιλαϊκή της πολιτική στο αν κλείνουν ή όχι οι... δρόμοι!».

Τέλος, το ΠΑΜΕ κάνει έκκληση στα μεγάλα συλλαλητήρια στις 31 Γενάρη να μπουν στο κέντρο της προσοχής των εργατοϋπαλλήλων, τα πραγματικά αιτήματα των αγροτών και να «υπογραμμιστεί η ανάγκη για στέρεη κοινωνική συμμαχία προοπτικής ανάμεσα στην Εργατική Τάξη και την Αγροτιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ