Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Υπονόμευση των αγώνων

Εχουν δίκιο οι αγρότες, λέει το ΔΗΚΚΙ

Φιλοαγροτική μάσκα βάζει, προκειμένου να ψηφοθηρήσει η ηγεσία της ΝΔ, αλλά την ίδια ώρα υπονομεύει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, «παραδίνοντάς» τους ουσιαστικά στην κυβερνητική πολιτική.

Το στίγμα το έδωσε με σαφήνεια ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής σε ομιλία του στη Δράμα το περασμένο Σάββατο, όπου ενώ από τη μια είπε ότι «δεν είμαστε εμείς που θα υπαγορεύσουμε τις δράσεις και τους τρόπους των δράσεων του αγροτικού κόσμου», έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως «ζητούμε, όμως, να αποφευχθεί το κλείσιμο των εθνικών οδών που χωρίζει την Ελλάδα στα δύο. Γιατί, αυτό επιβάλλει το συμφέρον της οικονομίας, της κοινωνίας και των ίδιων αγροτών μας». Κατά τα λοιπά περίσσεψαν τα παχιά λόγια του τύπου «εμείς στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου... Εμείς σταθερά και ολόψυχα στεκόμαστε κοντά στον αγροτικό κόσμο». Την ίδια στιγμή, βέβαια, δεν αμφισβήτησε ούτε στο ελάχιστο την αντιαγροτική πολιτική των Βρυξελλών και της κυβέρνησης, δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα σε ποια πλευρά βρίσκεται.

  • Ανοιχτά κατά των κινητοποιήσεων των αγροτών τάχθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος δηλώνοντας ότι «πρέπει να αποφευχθούν με κάθε τρόπο»!
Ο Δ. Τσοβόλας

«Η αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 1990 έως σήμερα, οδήγησε σε απελπιστική κατάσταση τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών της χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας και συμπλήρωσε: «Ενόψει αυτής της τραγικής κατάστασης, που επικρατεί στον αγροτικό πληθυσμό, θεωρούμε δικαιολογημένες τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ