Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συναντήθηκαν στους οδικούς κόμβους

Από τη συγκέντρωση κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Από τη συγκέντρωση κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις με τα μηχανήματά τους πραγματοποίησαν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης σε σημαντικούς οδικούς κόμβους του νομού, ενώ από σήμερα αναμένεται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Οι παραγωγοί της Θεσσαλονίκης από το Σάββατο είχανε παρατάξει τα τρακτέρ τους σε πλατείες και επαρχιακούς δρόμους και μέχρι την τελευταία ώρα συγκροτούνταν επιτροπές αγώνα σε χωριά όπως η Φιλαδέλφεια, η Αρέθουσα, κλπ. Από χτες το μεσημέρι άρχισε η μαζική «κάθοδός» τους στους εθνικούς δρόμους.

Στην αερογέφυρα των Μαλγάρων, πολύ κοντά στα διόδια, οι παραγωγοί των Κυμίνων, Μαλγάρων και της Βραχιάς, έχουν παρατάξει από τις 12 χτες το μεσημέρι διακόσια περίπου τρακτέρ. Μέχρι αργά το βράδυ πολλοί αγρότες και από άλλα γειτονικά χωριά οδηγούσαν τα μηχανήματά τους στον τόπο της συγκέντρωσης.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», δηλώνει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κυμίνων Κ. Ζακαλκάς. Το τελευταίο τρίμηνο δεν έχουμε να λαμβάνουμε από την κυβέρνηση τίποτα άλλο εκτός από υποσχέσεις. Συσκέψεις, παρασυσκέψεις και καμία λύση για τα προβλήματα που μας έχουν πνίξει. Αυτή η κατάσταση είναι που οδηγεί στο ξεσηκωμό όλους τους αγρότες από άκρο σ' άκρο της Ελλάδος. Οπως διαπιστώνετε, η συμμετοχή των αγροτών εδώ είναι πραγματικά μεγάλη και ακόμη κάθε ώρα που περνάει έρχονται να προστεθούν κι άλλοι συνάδελφοι αγρότες».

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από τα Μάλγαρα, οι αγρότες της Χαλάστρας παρέταξαν ένα σημαντικό αριθμό μηχανημάτων τους στην αερογέφυρα, πάνω στο δρόμο Κατερίνης-Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας στη διασταύρωση προς Ν. Ρύσιο, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο. Συμμετέχουν παραγωγοί από την Επανωμή, Τρίλοφο, Πλαγιάρι και Μηχανιώνα, ενώ ισχυρότατη αστυνομική δύναμη υπήρχε από χτες το πρωί στους γύρω δρόμους από το αεροδρόμιο. Επίσης, οι αγρότες της Χαλάστρας παρέταξαν χτες τα μηχανήματά τους έξω από το χωριό τους στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου.

Αλλοι αγρότες από την περιοχή Λαγκαδά οδήγησαν τα τρακτέρ τους στο Δερβένι στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Καβάλας και απέκλεισαν για μισή ώρα περίπου το δρόμο.

Τέλος, ένα άλλο μεγάλο «μπλόκο» σχηματίζεται από χτες το μεσημέρι στη Ν. Χαλκηδόνα από τους αγρότες της περιοχής. Μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η προσέλευση στον τόπο της συγκέντρωσης αγροτών με τα μηχανήματά τους.

Σήμερα, οι αγρότες των παραπάνω περιοχών, θα πραγματοποιήσεις συνελεύσεις και συσκέψεις, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τις παραπέρα κινήσεις τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πυκνώνουν τα μπλόκα των αγροτών (2010-01-21 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά (2005-01-22 00:00:00.0)
Ενισχύονται και πληθαίνουν τα μπλόκα (2001-11-28 00:00:00.0)
«Δυνάμωσε» χτες το μπλόκο (2001-11-24 00:00:00.0)
Με τα τρακτέρ στους δρόμους (2001-11-23 00:00:00.0)
Χιλιάδες τρακτέρ στα μπλόκα (1998-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ