Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
«Αυτή είναι μόνο η αρχή»

Δυναμικό παρών έδωσαν χτες οι αγρότες του νομού Χανίων στη συγκέντρωση που έγινε στον κόμβο της Εθνικής οδού στα Μεγάλα Χωράφια, με σημαντική μάλιστα παρουσία νέων αγροτών. Οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, θέλησαν να στείλουν κι αυτοί σαφές μήνυμα αγώνα και συνέχισης των κινητοποιήσεών τους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

Απ' τις 10 χτες το πρωί άρχισαν κιόλας να φθάνουν τα πρώτα αγροτικά αυτοκίνητα, τα οποία παρατάσσονταν κατά μήκος της Εθνικής οδού. Λίγο μετά τις 11 οι αγρότες αποφάσισαν το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για μία ώρα. Σε αυτή τους την απόφαση προχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι άνοιξαν το δρόμο και στα δύο ρεύματα.

Η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή, που κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στον πανελλαδικό - παναγροτικό ξεσηκωμό, δήλωσε πως αυτή είναι μόνο η αρχή. «Μόνο με τη συνέχιση του αγώνα μπορούμε να ελπίζουμε. Η αναμονή και το περίμενε έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι είναι σε βάρος μας. Τα αιτήματά μας είναι ενιαία και κοινά με τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως ενιαία είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», υπογράμμισε η Συντονιστική Επιτροπή. Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες να συμπαραταχτούν ενεργά, ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στην πολιτική που τους καταστρέφει. Η Επιτροπή κατήγγειλε για μια ακόμη φορά και τη στάση της Ομοσπονδίας και το διασπαστικό ρόλο που παίζει στον αγώνα των αγροτών, αρνούμενη πεισματικά να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, μαζί με όλους τους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Στη συνέχεια, μέλη της Παγχανιώτικης Επιτροπής μαζί και με άλλους αγρότες κατευθύνθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στην Ενωση Συνεταιρισμών Αποκορώνου Σφακιών, ζητώντας να δοθούν οι επιδοτήσεις ελαιολάδου, τις οποίες ακόμα δεν έχουν παραλάβει. Οι αγρότες καταγγέλλουν την Ενωση, πως σε συνεργασία με την κυβέρνηση ζητά εκβιαστικά απ' τους αγρότες να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα την εξουσιοδοτούν να διαχειρίζεται τα χρήματά τους, μέσω ΑΤΕ. Οταν όμως έφτασαν στην Ενωση δε βρισκόταν εκεί κανένας, εκτός από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Νέο συμβολικό δίωρο κλείσιμο του δρόμου πραγματοποίησαν οι αγρότες και το απόγευμα (5.30-7.30), ενώ αμέσως μετά πραγματοποίησαν περιοδείες στα περισσότερα χωριά του νομού, καλώντας όσους δε συμμετείχαν μέχρι εκείνη την ώρα, να κατέβουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στη συγκέντρωση. «Δεν πάει άλλο, θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί», δήλωναν οι αγρότες που φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Τα μέλη της Παγχανιώτικης Επιτροπής δήλωσαν πως θα μείνουν στο χώρο όλο το βράδυ, περιφρουρώντας τον αγώνα τους και πως από αύριο (σ.σ: σήμερα) πάλι θα προχωρήσουν με ολιγόωρα κλεισίματα δρόμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό προμήνυμα (2002-01-25 00:00:00.0)
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας (2001-03-06 00:00:00.0)
Σύσκεψη αγροτών στα Χανιά (2000-07-07 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο των αγροτών (2000-01-27 00:00:00.0)
Αποκλείουν σήμερα το λιμάνι της Σούδας (1998-02-19 00:00:00.0)
Οργή και αγανάκτηση (1996-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ