Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Αποκλείουν σήμερα το λιμάνι της Σούδας

Στον 24ωρο αποκλεισμό του λιμανιού της Σούδας προχωρούν σήμερα οι αγρότες του Νομού Χανίων, με απόφαση της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο χώρο έξω από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων και θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το λιμάνι της Σούδας, όπου και θα προχωρήσουν αμέσως στον αποκλεισμό του.

Η εκστρατεία ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου συνεχίστηκε μέχρι και χτες, προκειμένου οι αγρότες να ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής και να καταγγείλουν για άλλη μια φορά την αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζουν από κοινού κυβέρνηση και Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, στο γνώριμο δρόμο του αυταρχισμού και της προσπάθειας τρομοκράτησης των αγροτών, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων κάλεσε τα μέλη της Παγχανιώτικης Επιτροπής για να τους κάνει προειδοποιητικές "συστάσεις".Ο αγώνας όμως συνεχίζεται και απ' τους αγρότες του Νομού Ηρακλείου, που αύριο Παρασκευή θα αποκλείσουν επ' αόριστον το Νομαρχιακό Κατάστημα. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Πανηρακλειώτικης Επιτροπής δήλωσαν ότι η κινητοποίηση αυτή θα είναι η πρώτη μιας σειράς κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική αφανισμού των ελαιοπαραγωγών και γενικότερα των μικρομεσαίων αγροτών. Κατήγγειλαν επίσης τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, για τις προσπάθειές του να εμφανίσει σαν προνομιούχα την τάξη των αγροτών και επισήμαναν ότι τα αντιαγροτικά παιχνίδια της κυβέρνησης στηρίζει, με την τακτική της μέχρι σήμερα, η νόθα και ελεγχόμενη, από το ΠΑΣΟΚ, ΟΑΣ του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ