Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Διάκριση σε βάρος μουσουλμάνων φαρμακοποιών

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Στ. Παναγιώτου

Τελειωμό δεν έχει η περιπέτεια πέντε μουσουλμάνων φαρμακοποιών της Κομοτηνής με τους οποίους έχει ασχοληθεί επανειλημμένα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Αυτή τη φορά οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μπ. Αγγουράκης και Στ. Παναγιώτου,με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας έφεραν στη Βουλή την άρνηση του ΤΕΒΕ να συμπεριλάβει στους καταλόγους του τους πέντε φαρμακοποιούς, υποστηρίζοντας ότι τις συμβάσεις τις υπογράφει με τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο, στον οποίο δεν είναι μέλη οι πέντε φαρμακοποιοί. "Για αυτό το γεγονός, υπογραμμίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, δεν ευθύνονται οι φαρμακοποιοί, αλλά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κομοτηνής, του οποίου η διοίκηση με τις συχνές παραιτήσεις της και με διάφορα προσχήματα αρνείται παράνομα να τους εγγράψει", επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ερωτούν τους υπουργούς ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να τερματιστεί η απαράδεκτη κατάσταση.

Η περιπέτεια όμως των μουσουλμάνων φαρμακοποιών άρχισε εδώ και πολλά χρόνια, καθώς με διάφορα προσχήματα τους καθυστερούσαν την έγκριση της άδειας λειτουργίας των φαρμακείων τους. Το θέμα είχε φέρει με Ερώτησή του το ΚΚΕ στη Βουλή το Μάρτη του 1995. Μετά από την Ερώτηση εγκρίθηκε τελικά η άδειά τους και οι φαρμακοποιοί άρχισαν να εργάζονται και γράφτηκαν μόνιμα στο Ταμείο Συντάξεως και Ασφάλισης Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και συνήψαν συμβάσεις με το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ προκειμένου να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους των Ταμείων αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ