Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Κερδοσκοπούν πουλώντας όνειρα

Σε αγώνα για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος κάλεσε τους σπουδαστές ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας, στη διάρκεια επίσκεψής του σε δύο σχολές

Κοντά στους σπουδαστές του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων "Le Monde", βρέθηκε προχτές ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας,μαζί με κλιμάκιο του Τομέα Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών της ΚΝΕ, ενώ χτες επισκέφτηκε το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών "ΙSΤStudies". Οι επισκέψεις έγιναν με αφορμή την Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για τα προβλήματα των ιδιωτικών σχολών.

Στην Ερώτηση αυτή οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν ότι δεκάδες χιλιάδες νέοι μετατρέπονται σε θύματα κερδοσκόπων, που στήνουν διάφορες παρασχολές και τάζουν λαγούς με πετραχήλια, εκμεταλλευόμενοι τα αδιέξοδα του εκπαιδευτικού συστήματος και το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας.

Ο Απ. Τασούλας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους σπουδαστές, τόσο για την ανάγκη συνολικής μεταρρύθμισης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, χωρίς φραγμούς, για να πάψουν οι διάφοροι επιτήδειοι να εμπορεύονται όνειρα και να καταργηθούν τα διάφορα εργαστήρια, κολέγια, ινστιτούτα κλπ, που κερδοσκοπούν ασύστολα και ασύδοτα σε βάρος της νεολαίας. Συζήτησε επίσης για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές, όπως τις υπερβάσεις του ανώτατου ορίου αύξησης διδάκτρων, που επιβάλουν οι σχολάρχες, ή την προκαταβολή διδάκτρων για την επόμενη χρονιά, ή τα επιπλέον χρήματα που ζητούν στη διάρκεια της χρονιάς για διάφορες "επιπλέον υπηρεσίες" κλπ.

Συζήτησε επίσης για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, που φτάνει ακόμη μέχρι και την παρακολούθηση σπουδαστών και καθηγητών, για την ασυδοσία των σχολαρχών στην κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών, αλλά και για τα επαγγελματικά δικαιώματα που δεν είναι κατοχυρωμένα.

Στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων "Le Monde", οι σπουδαστές επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον βουλευτή του ΚΚΕ. "Πληρώνετε 900.000 δραχμές το χρόνο για δίδακτρα, τη στιγμή που η παιδεία θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν", τους είπε ο Απ. Τασούλας, για να συνεχίσει λέγοντας: "Ξέρουμε ότι πολλοί σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Οι περισσότεροι από σας εργάζεστε για να βγάλετε τα δίδακτρα της σχολής, τη στιγμή που η παιδεία θα έπρεπε να είναι δημόσια και να παρέχεται δωρεάν". Τους κάλεσε δε να παλέψουν για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης που δημιουργεί η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ τα μέλη της ΚΝΕ που συνόδευαν το βουλευτή απευθυνόμενα στους σπουδαστές, τους κάλεσαν να παλέψουν από κοινού για τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου αγώνα, για τα προβλήματα της νεολαίας και της παιδείας.

Στην ιδιωτική σχολή "IST Studies", η συζήτηση περιορίστηκε μόνο με τους υπεύθυνους της σχολής. Ο Απ. Τασούλας, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα των σπουδαστών της σχολής, όπως τα υπέρογκα δίδακτρα, αλλά και σε γενικότερα προβλήματα των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών, όπως η μη χορήγηση αναβολής στράτευσης, η ανυπαρξία κρατικού ελέγχου στα προγράμματα σπουδών. Ζήτησε επίσης από τους διευθύνοντες τη σχολή να μη βάζουν φραγμούς στη συνδικαλιστική δράση των σπουδαστών και να επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ