Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
6Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΥΠΑ
"Παρατηρητές" θέλουν τους εργαζόμενους ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ

Σε μια κρίσιμη στιγμή για το ίδιο το μέλλον της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και ενώ κυβέρνηση και διοίκηση κινούνται αποφασιστικά στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης και της αφαίρεσης εργασιακών δικαιωμάτων, το 6ο τακτικό Συνέδριο της ΟΣΥΠΑ, με κύρια ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, διάλεξε τον ρόλο του απλού "παρατηρητή" στις σοβαρές εξελίξεις που δρομολογούνται στην ΥΠΑ.

Ετσι ενώ περίσσεψαν τα λόγια, και κάτω από την πίεση της ΕΣΚ δέχτηκαν την πρότασή της, να παραμείνει η θέση του συνδικαλιστικού κινήματος και των προηγούμενων συνεδρίων, για ενιαία, δημόσια ΥΠΑ, αποκλειστικά αρμόδια για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση όλων των πολιτικών αεροδρομίων της χώρας, αρνήθηκαν όμως να υπερασπίσουν και πρακτικά τη θέση αυτή. Μια στάση που δείχνει όχι μόνο την υποκρισία που ελλοχεύει στην πολιτική ορισμένων παρατάξεων, αλλά και υποσκάπτει κάθε διάθεση για αγώνα των εργαζομένων σε αγωνιστική κατεύθυνση, στην οποία η παράταξη της ΕΣΚ επέμενε να δεσμευτεί το συνέδριο.

Στο εκλογικό μέρος, η ολοκλήρωση του συνεδρίου βρήκε την ΠΑΣΚΕ με σημαντικές απώλειες που της στέρησαν την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 43 εδρών η ΠΑΣΚΕ πήρε 21 έδρες, η ΕΣΚ αύξησε τη δύναμή της από 4 σε 5 έδρες, ενώ μετά από πολύ καιρό εξέλεξε τον έναν από τους τρεις αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ (του άλλους δύο πήρε η ΠΑΣΚΕ). Η ΔΑΚΕ διατήρησε τις δυνάμεις της, στις 11 έδρες, ενώ 6 έδρες μοιράστηκαν στα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ