Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτική κοροϊδία

Για την κυβέρνηση, η πολιτική κοροϊδία δεν έχει όρια και αυτό έχει βαλθεί να το επιβεβαιώνει καθημερινά με την πρακτική της. Εχουμε, λοιπόν, ένα αντιασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε το 1992 η κυβέρνηση της ΝΔ, θέτοντας ουσιαστικά εκτός συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης τους νέους ασφαλισμένους (τους ασφαλισμένους από 1/1/93). Οταν έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, άλλαξε πολύ εύκολα γνώμη και από εκεί που προεκλογικά έλεγε ότι θα ακυρώσει αυτή τη νομοθεσία, μετά την υπερασπίστηκε και με το παραπάνω.

Πριν λίγες μέρες οι υπάλληλοι στους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, θύμισαν ότι με το ν. 2084/92, οι ασφαλισμένοι από 1.1.93 και μετά θα πάρουν πολύ μικρότερες συντάξεις, έως και 63% μικρότερες από αυτές που παίρνουν οι πριν το 1993 ασφαλισμένοι. Μερικοί από τους νέους ασφαλισμένους έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες αυτού του νόμου - έκτρωμα, αφού σαν θύματα εργατικού ατυχήματος ή κοινής νόσου, έφτασαν να πάρουν μέχρι και 50% μειωμένη αναπηρική σύνταξη.

Κι έρχεται τώρα η κυβέρνηση - αρπάζοντας την ευκαιρία - να παίξει με την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων και να διοχετεύει, πως πιθανά... θα αντιμετωπίσει την αδικία για τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων. Ομως, θύματα αυτής της αδικίας είναι όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι και η κυβέρνηση κάνει την ανήξερη, απλά και μόνο για να επιβεβαιώσει ότι η πολιτική κοροϊδία δεν έχει όρια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ