Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στηρίζουμε τους αγώνες των αγροτών

Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών θα πέσει στο κενό. Το ίδιο και η προσπάθεια να αποκρύψει την αιτία που οδηγεί τους αγρότες στη μάχη για την επιβίωσή τους και που δεν είναι άλλη από την πολιτική της ίδιας της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομοκρατία και όλες τις μορφές καταστολής, που η κυβέρνηση έχει στην ημερήσια διάταξη, προκειμένου να κάμψει την αγωνιστικότητα των αγροτών. Αυτές οι μέθοδοι, μαζί με τους διάφορους εκβιαστικούς ελιγμούς υπονόμευσης των κινητοποιήσεων και την ιδεολογική τρομοκρατία, κάνουν πιο αναγκαία την παλλαϊκή συμπαράσταση στους μικρομεσαίους αγρότες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είναι μέρος των συνολικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και γενικά οι εργαζόμενοι.

Είναι υποκριτική η στάση της κυβέρνησης ότι επιθυμεί να επιλυθούν με διάλογο τα προβλήματα. Ο μόνος διάλογος είναι εκείνος που γίνεται με τους αγρότες σε αγωνιστική κινητοποίηση. Εξίσου υποκριτικό είναι το δήθεν ενδιαφέρον της κυβέρνησης να μην κλείσουν οι δρόμοι. Επιχειρεί, με την τακτική του "διαίρει και βασίλευε", να διχάσει τον λαό, στον οποίο έχει κλείσει κάθε δρόμο προς τα εμπρός με τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της.

Η πρόοδος των αγροτικών αγώνων συνδέεται με τη μαζική απομόνωση της κυβερνητικής και κάθε άλλης δημαγωγίας, με τη σφυρηλάτηση της ενότητας των μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών με όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ