Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Μαχητικά συλλαλητήρια

Μαχητικό αγωνιστικό «παρών» έδωσε χτες η αγροτιά σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αργολίδα, καθώς και στην Αιτωλοακαρνανία.

Ενα μεγάλο συλλαλητήριο μπροστά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, που συνοδεύτηκε με τρίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών, από τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, πραγματοποίησαν οι αγρότες της Αχαΐας. Εκεί, οι συγκεντρωμένοι αγρότες στην προσπάθειά τους να ρίξουν μπροστά στην είσοδο της Περιφέρειας, συμβολικά, τα αγροτικά τους προϊόντα, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για την αντιαγροτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η αποφασιστικότητα των αγροτοκτηνοτρόφων ήταν τόσο μεγάλη, που εν μέσω σπρωξιμάτων και προπηλακισμών πέταξαν πορτοκάλια και άδειασαν γάλα στην είσοδο του κτιρίου. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και αφού κατήγγειλε τη στάση της Αστυνομίας απαίτησε παράλληλα την απομάκρυνσή της. Μετά το τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των αγροτών κάλεσαν τους συναδέλφους τους να έχουν «ζεστές τις μηχανές για παν ενδεχόμενο» και αποχώρησαν.

Παλικαρίσιο «παρών» έδωσαν οι αγρότες, από πολλές περιοχές του νομού, στο Λατίφι της Αμαλιάδας, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα της επιβίωσης, έχοντας παραταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στην άκρη του εθνικού δρόμου Πύργου-Αθηνών. Για άλλη μια φορά μπήκε σε εφαρμογή η «φάμπρικα» τρομοκράτησης των αγροτών και προχτές, Κυριακή, μια μόλις μέρα πριν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, τα «αρμόδια αστυνομικά όργανα» επέδωσαν κλήσεις σε αγωνιστές αγρότες να παρουσιαστούν στο δικαστήριο της Αμαλιάδας στις 16 του Απρίλη 2002, για να δικαστούν για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1998.

Η απόγνωση του αγρότη από το Αργος
Η απόγνωση του αγρότη από το Αργος
Η μεγαλύτερη αγροτική κινητοποίηση των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στην κεντρική πλατεία του Αργους, όπου 1.000 περίπου αγρότες διαδήλωσαν ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Επίσης καταγγέλθηκε με δριμύτητα η πολιτική αδιαφορίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τον τρόπο αποζημίωσης χιλιάδων παγόπληκτων αγροτών μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, που κατέστρεψε ολόκληρη σχεδόν την παραγωγή στα εσπεριδοειδή αλλά και πολλά δέντρα. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση - Δήμοι Αργους, Μυκηνών, Μιδέας - το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Αργους κ.ά. Μετά τις ομιλίες των αγροτικών στελεχών του νομού, οι αγρότες με τα οχήματά τους απέκλεισαν συμβολικά για μια ώρα την παλιά Εθνική Οδό Αργους-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ξεριά, και δήλωσαν πανέτοιμοι για κλιμάκωση του αγώνα, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στα προβλήματα των αγροτών.

Με μπλόκο στο Ασπρόχωμα και κατάληψη της Αγροτικής Τράπεζας στην Καλαμάτα, απάντησαν οι αγρότες της Μεσσηνίας στην αδιαλλαξία και στον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος τους, προειδοποιώντας την πως αν δεν αλλάξει στάση θα κλιμακώσουν την αγωνιστική τους δράση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από νωρίς το πρωί οι αγρότες της Μεσσηνίας παρουσιάστηκαν στα προκαθορισμένα σημεία των προσυγκεντρώσεων και με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Μετά το τέλος των ομιλιών των αγροτοσυνδικαλιστών, οι αγρότες προχώρησαν σε ωριαία κατάληψη της ΑΤΕ και στη συνέχεια έστησαν μπλόκο στο Ασπρόχωμα, όπου παρέμειναν μέχρι το απόγευμα.

Στη γέφυρα του Ευήνου συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί αγρότες από διάφορες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα, πραγματοποιώντας μια πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης. Αργά το απόγευμα οι αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν στο Δήμο Οινιάδων και αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε νέα κινητοποίηση, σήμερα, Τρίτη, αυτή τη φορά σε σημείο έξω από την πόλη του Μεσολογγίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τα τρακτέρ στους δρόμους κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους (2022-02-04 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα επιβίωσης με μπλόκα από τις 4 Φλεβάρη (2022-01-31 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις αύριο στις Εφορίες όλης της χώρας (2014-01-23 00:00:00.0)
Και η Ηλεία στις 28 του Γενάρη (2002-01-18 00:00:00.0)
Αποφασιστική αντίσταση στο ξεκλήρισμα (2001-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ