Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ NEW DEAL

«Πόσο "πράσινο" είναι το πράσινο New Deal; Αγώνας για πραγματική προστασία του περιβάλλοντος»! Με το πρόταγμα αυτό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στον Περισσό η εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία του περιβάλλοντος, στον αντίποδα της πολιτικής του Πράσινου New Deal» και κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι συμμετέχοντες, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον μια εκδήλωση με ξεχωριστή σημασία, σε μια περίοδο όπου η «πράσινη ανάπτυξη» και μάλιστα στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος βρίσκεται στον «αφρό» της επικαιρότητας, με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις να διαγκωνίζονται σε προτάσεις που αφορούν το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο, εγκληματώντας σε βάρος του περιβάλλοντος και συνολικά των λαϊκών αναγκών.

Αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησαν παρεμβάσεις για την ολοκληρωμένη προστασία των δασών από τον Αντώνη Ραλλάτο, δασολόγο, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη βιομηχανική ρύπανση και τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτασης, από την Εύη Γεωργιάδου, δρ. χημικό μηχανικό, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη διαχείριση απορριμμάτων, από τον Μπάμπη Ζιώγα, υγιεινολόγο μηχανικό, υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ, για την κυβερνητική πολιτική χρήσεων γης στην Αττική, από τον Ηλία Τσιμπουκάκη, χημικό μηχανικό, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, και για τις σχετικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην Αττική από τον Γιώργο Τάτση, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ