Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Στις 30 Οκτώβρη το 19ο Συνέδριό της

Με σύνθημα «Δυναμώνουμε την ΕΕΔΥΕ, το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ» θα πραγματοποιηθεί το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, το Σάββατο 30 Οκτώβρη 2021, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το 19ο Συνέδριο είναι:

-- Οι διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις, η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η οργάνωση της πάλης της ΕΕΔΥΕ, του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

-- Ο απολογισμός δράσης του Εθνικού Συμβουλίου και ο προγραμματισμός μέχρι το 20ό Συνέδριο.

-- Η ανάδειξη νέου Εθνικού Συμβουλίου και Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Με αφορμή το Συνέδριο, η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Στην πορεία προς το Συνέδριο, στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της δράσης της ΕΕΔΥΕ και των κατά τόπους Επιτροπών Ειρήνης μπαίνει η συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η οργάνωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που ανανεώνεται στις 14 Οκτώβρη, αλλά και στην Ελληνογαλλική Συμφωνία, στην αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, κάνοντας ένα πλατύ άνοιγμα για την ενημέρωση των εργαζομένων, οργανώνοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις.

Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην αποκάλυψη των σχεδιασμών και των ευθυνών της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το προηγούμενο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ αναδείχθηκαν μια σειρά από πολύτιμα συμπεράσματα που προέκυψαν από την πλούσια δράση που αναπτύχθηκε, φανερώνοντας τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν ώστε το επόμενο διάστημα να αναπτυχθεί και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκουμε οι προσυνεδριακές συσκέψεις των Επιτροπών Ειρήνης σε όλη τη χώρα να λάβουν τον χαρακτήρα του μαζικού ανοίγματος σε αγωνίστριες και αγωνιστές με τους οποίους συναντηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, αλλά να φτάσουμε και σε νέους εργαζόμενους, ανέργους, γυναίκες, νεολαία, που ανησυχούν για τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προβληματίζονται από το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Με μαχητικότητα και αισιοδοξία, μέσα από μια ζωντανή και ουσιαστική προσυνεδριακή δουλειά, σε συνδυασμό με μια σειρά από αγωνιστικές πρωτοβουλίες στη βάση των εξελίξεων, διαθέτουμε τις δυνάμεις μας για να προετοιμάσουμε καλά το 19ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, να δημιουργήσουμε όρους για την ενίσχυση της δράσης το επόμενο διάστημα, να δυναμώσουν οι Επιτροπές Ειρήνης, συνολικά η ΕΕΔΥΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ