Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο φασιστοειδών

Την μετατροπή του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, σε ορμητήριο φασιστοειδών φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης. Το ΚΚΕ κατέθεσε την Ερώτηση και ως Επίκαιρη, προς το υπ. Παιδείας.

Μεταξύ άλλων, στην Ερώτηση καταγράφονται αναλυτικά τα γεγονότα της Τρίτης 29/9 και Τετάρτης 30/9, με τις επιθέσεις φασιστικών στοιχείων ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, επισημαίνεται η στάση της Αστυνομίας και της διεύθυνσης των σχολείων, όπως και της κυβέρνησης, και ερωτώνται οι υπουργοί «σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

  • Να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθέντων δολοφονικών επιθέσεων.
  • Να διερευνηθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες για την ''ολιγωρία'' και ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο των κουκουλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα, όπως άλλωστε κατέγραψε ο δημοσιογραφικός φακός».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ