Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Να απομονωθούν οι ναζιστικές συμμορίες

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Το κρίσιμο θέμα είναι οι θεωρίες των δύο άκρων που η κυβέρνηση αναπαράγει με αφορμή τη δράση των νεοναζιστών. Ταυτίζουν το μοίρασμα φυλλαδίων με τη δράση συγκεκριμένων συμμοριών, με την ανοχή κύκλων της αστυνομίας και μεμονωμένων εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν καταγγελθεί ονομαστικά.

Για εμάς η απομόνωση των ναζιστικών συμμοριών περνά μέσα από την αποκάλυψη του ρόλου που παίζουν στο σύστημα της εκμετάλλευσης, σε διατεταγμένη αποστολή χτυπήματος του λαϊκού κινήματος, των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών».

Επίσης για το ζήτημα της ρατσιστικής στάσης του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου σημείωσε: «Συμφωνούμε να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα καταδίκης (σ.σ. κατατέθηκε από την «Ανοιχτή Πόλη» και απορρίφθηκε) της ρατσιστικής ανάρτησης του ακροδεξιού βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου. Πολλοί όμως από αυτούς που έχουν την προβολή των μέσων ενημέρωσης συμπεριφέρονται σαν να ζουν κάπου αλλού, σαν να είναι τουρίστες σε αυτή την πόλη.

Η πλειοψηφία των μαθητών σε παιδικούς σταθμούς, σε νηπιαγωγεία, σε δημοτικά, σε γυμνάσια, σε πολλές γειτονιές της Αθήνας είναι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. Ζούμε μαζί. Ελληνες και μετανάστες, κάτοικοι αυτής της πόλης, παλεύουμε και διεκδικούμε μαζί καλύτερους όρους στη μόρφωση των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ