Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ
«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά»

Τις επιθέσεις φασιστοειδών και την ανοχή της κυβέρνησης στην εγκληματική τους δράση καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους σωματεία και φορείς, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συνέχισης και έντασης της πάλης ενάντια στον φασισμό.

Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής και η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής (ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης).

«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά», τονίζει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων με αφορμή τον ένα χρόνο από την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής. Το Σωματείο την Πέμπτη 7 Οκτώβρη προχωρά στις 9 π.μ. σε εξορμήσεις έξω από τα Δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά, ενώ αντιπροσωπεία του θα αφήσει λουλούδια στο χώρο που δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας.

Στο μεταξύ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τον λαό και τη νεολαία του νησιού σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., έξω από την Π. Νομαρχία.

Κάλεσμα στους υγειονομικούς να απομονώσουν τους φασίστες, με όποιο «προσωπείο» και να εμφανίζονται, στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Μεταξύ άλλων θυμίζει ότι μέρες αφότου ακροδεξιά ομάδα είχε εισβάλει στην πνευμονολογική κλινική και προπηλάκισε εργαζόμενους επειδή διασωλήνωσαν ασθενή, και «παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, δεν έχει κινηθεί καμία νομική διαδικασία ενάντια στις ακροδεξιές ομάδες που απειλούν υγειονομικούς, αλλά και ενάντια σε όσους τους υποκινούν μέσω δημοσιευμάτων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να συκοφαντούν υγειονομικούς ως "εγκληματική οργάνωση"».

Στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει επίσης ότι σε πρόσφατη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη από την «Πανελλήνια Ομάδα Υγειονομικών» (ομάδα που έχει εμφανιστεί σε συγκεντρώσεις «αρνητών του εμβολίου») ακούστηκε χιτλερικό εμβατήριο, «προκαλώντας τον αποτροπιασμό των περαστικών και αγανάκτηση στους υπόλοιπους υγειονομικούς».

Τέλος, τις φονικές επιθέσεις ενάντια σε μέλη της ΚΝΕ στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, καταδίκασαν και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα πως «δεν πρόκειται απλά για μεμονωμένες αξιόποινες πράξεις τυχαίων δραστών. Οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να διερευνήσουν την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και την τέλεση των αξιόποινων πράξεων από ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και παραφυάδων της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θρασύδειλη πράξη η κατάθεση αγωγής από παράγοντα της Χρυσής Αυγής (2022-10-08 00:00:00.0)
Καταδικάζει τη φασιστική επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών (2017-10-13 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο (2013-10-01 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συναυλία την Τρίτη στον Ασπρόπυργο (2013-09-28 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συναυλία την Τρίτη στον Ασπρόπυργο (2013-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ