Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση ακροδεξιών στο Νέο Ηράκλειο

Νέα επίθεση ακροδεξιών σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, ενάντια σε συγκέντρωση μελών της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, στο Θεατράκι του ΗΣΑΠ. Περίπου 15 μαυροφορεμένοι με κουκούλες επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους χτυπώντας τους αδιακρίτως, ενώ υπήρξαν και τραυματίες.

Χτες το πρωί συνελήφθη από την αστυνομία ένας από τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 30χρονο με συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή και δράση στα Ανω Λιόσια. Εχει τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό και το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείται στη φασιστική οργάνωση «Propatria». Ο ίδιος είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλη για τα επεισόδια που έγιναν στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα, διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή. Κρατήθηκε και σήμερα οδηγείται στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, ενώ για την επίθεση έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμα άτομο.

Συγκέντρωση ΚΚΕ - ΚΝΕ την Πέμπτη

Στο μεταξύ, μεγάλο συλλαλητήριο οργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, στις 18.30 στην πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου, με αφορμή τον έναν χρόνο από την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλοντας τις νέες δολοφονικές επιθέσεις ακροδεξιών.

«Ο λαός και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται! Θα δυναμώσουν τον αγώνα τους για όσα έχουν ανάγκη! (...) Να βροντοφωνάξουμε έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας! Ο λαός και η νεολαία της περιοχής μας, μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τα σωματεία και τους μαζικούς τους φορείς, να τους απομονώσουν παντού! Να μη βρίσκουν τόπο να χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο!», σημειώνουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ