Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Με «κόλπα» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να καταδικάσουν τους φασίστες

Το πώς εννοούν την καταδίκη του φασισμού και της ναζιστικής ιδεολογίας τα αστικά κόμματα φάνηκε για ακόμη μία φορά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Στην τελευταία του συνεδρίαση την Πέμπτη, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αιτήθηκαν στο προεδρείο του σώματος να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων της «νεολαίας Χρυσής Αυγής» και άλλων φασιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και φοιτητές, με αφορμή τα γεγονότα εκείνων των ημερών. Παράλληλα, να παρθεί πολιτική απόφαση του οργάνου, αποπομπής από το Συμβούλιο του εκπροσώπου της «Πατριωτικής Αυγής», που υποστηρίχθηκε προεκλογικά από τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι απαντήσεις που έλαβαν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν αφοπλιστικές. Από τη μία, η πλειοψηφία της ΝΔ αρνήθηκε κάθε συζήτηση. Από την άλλη, οι συνδυασμοί της μείζονος μειοψηφίας του κ. Κατσιφάρα (ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ), αλλά και του «ανεξάρτητου» ΠΑΣΟΚου Σπηλιόπουλου, συμφώνησαν μέσω των επικεφαλής τους να γίνει συζήτηση, ήταν... όμως απόντες από την αίθουσα όταν έφτασε η ώρα για κάτι τέτοιο!

Αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο θέμα να μη συζητηθεί ποτέ! Αλλωστε και οι εναπομείναντες σύμβουλοι των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ και της ελάσσονος μειοψηφίας «αποφάσισαν» ότι δεν χρειάζεται αυτή η συζήτηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ