Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΒΟΥΛΗ
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για μετακινήσεις υγειονομικών και άλλα ζητήματα

Ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο προβλέπει την τροποποίηση της σύμβασης του «Στ. Νιάρχος» με το Δημόσιο και μια σειρά άλλες ρυθμίσεις, που προβλέπουν εκτός από παρατάσεις συμβάσεων εργαζομένων, μετακινήσεις υγειονομικών, όπως και παράταση της συνεργασίας του ΕΟΔΥ με ιδιώτες αναθέτοντάς τους την εξέταση δειγμάτων κ.ά.

Λόγω των παρατάσεων συμβάσεων για τους υγειονομικούς, το ΚΚΕ ψήφισε «υπέρ», με τον βουλευτή του Γ. Λαμπρούλη να αναδεικνύει (με αφορμή τις διατάξεις του νομοσχεδίου για συμβάσεις «διάθεσης κλινών» από ιδιώτες με το αζημίωτο) την ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα, αντί η κυβέρνηση να τον μπουκώνει με ζεστό χρήμα.

Επίσης, ο Γ. Λαμπρούλης στηλίτευσε τα άρθρα 31 και 32 που προβλέπουν ότι τον εμβολιασμό πολιτών τρίτων χωρών ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μπορούν να τον αναλάβουν και φορείς της «Κοινωνίας των Πολιτών», κοινώς ΜΚΟ.

Συνολικά επισήμανε προς την κυβέρνηση πως «όλο το πλέγμα της πολιτικής που ακολουθείτε και πριν την πανδημία, αλλά και στο πλαίσιο αυτής» είναι η συρρίκνωση και απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, «για να στέλνετε κόσμο στους επιχειρηματίες Υγείας και από την άλλη πλευρά οι ίδιοι οι επιχειρηματίες με τη δράση τους να διεισδύουν στο δημόσιο σύστημα με ανάληψη υπηρεσιών κ.λπ., που θα χαρατσώσουν πάλι τον ίδιο τον λαό». Πρόκειται για πολιτική, ανέφερε ο Γ. Λαμπρούλης, που φέρει τη σφραγίδα «συγκεκριμένων στρατηγικών επιλογών ΕΕ, κεφαλαίου, που θέλει αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις τα δημόσια νοσοκομεία».

Στη συζήτηση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και σχολιάζοντας τον ψευτοκαβγά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι και οι δυο τους είναι υπέρ της «συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η συνύπαρξη έδειξε σήμερα πόσο ..."αγγελική" είναι στην περίοδο της πανδημίας, όπου το δημόσιο σύστημα Υγείας κατέρρευσε και ο ιδιωτικός τομέας αβγάτισε τα κέρδη του. Τόσο πολύ μεγάλη σύμπραξη μπορεί να υπάρξει και συνύπαρξη, αρμονική»...

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν «παρών» στο νομοσχέδιο, υπέρ το ΚΙΝΑΛ και κατά η Ελ. Λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ