Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡ. ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Εκδήλωση παρουσία του πρέσβη της Παλαιστίνης

Με την παρουσία του πρέσβη της Παλαιστίνης, Γ. Ντορχόμ, και του προέδρου της ΕΕΔΥΕ, Στ. Τάσσου, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 21 Νοέμβρη, με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Την εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα των ενημερωτικών συγκεντρώσεων του Συλλόγου, άνοιξε ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου, Ι. Αντωνίου, ο οποίος με έναν σύντομο χαιρετισμό καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στο δράμα που ζει σήμερα ο Παλαιστινιακός λαός. Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο για την Παλαιστίνη, ενώ απαγγέλθηκε ποίημα του Κ. Σωτηρόπουλου για την καταστροφή που προκαλεί το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ αναφέρθηκε στο έγκλημα που διαπράττει το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εκφράζοντας την αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη των μελών της ΕΕΔΥΕ στον λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρέσβης της Παλαιστίνης, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το διαχρονικό έγκλημα που πραγματοποιεί το Ισραήλ σε βάρος της Παλαιστίνης και του λαού της, τη συνεχή δολοφονία αμάχων σε Δυτική Οχθη και Γάζα, την εκδίωξη Παλαιστινίων από τις εστίες τους, την επιδίωξη του κράτους του Ισραήλ να αφανίσει τον Παλαιστινιακό λαό από τη γη του και τον εποικισμό ολόκληρων περιοχών. Αναφέρθηκε στον τεράστιο αριθμό θυμάτων, στα πολύ μεγάλα ποσοστά των θανάτων ανήλικων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, την καταστροφή νοσοκομείων, σχολείων, κτιρίων. Ολοκλήρωσε την ομιλία του διαβεβαιώνοντας ότι όπως μέχρι σήμερα, έτσι και τώρα ο λαός της Παλαιστίνης δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πατρίδα του, δεν θα πάψει να αγωνίζεται για τη λευτεριά της, εισπράττοντας από τη συγκέντρωση τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Κλείνοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου διαβεβαίωσε για την αλληλεγγύη και τη στήριξη των μελών του Συλλόγου στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ως τη νίκη, για λεύτερη Παλαιστίνη και τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ