Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νέες φονικές εισβολές σε Τουλκαρέμ και άλλες περιοχές

Οι τρομοκρατικές εισβολές του κατοχικού ισραηλινού στρατού σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Οχθης συνεχίζονται καθημερινά, ακόμα και εν μέσω των ανακοινώσεων για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των θυμάτων.

Σε εισβολή του χτες το πρωί σε προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τουλκαρέμ ο ισραηλινός στρατός προκάλεσε τον θάνατο έξι νεαρών Παλαιστινίων, τον τραυματισμό αρκετών άλλων και σοβαρές καταστροφές και ζημιές σε σπίτια αμάχων από τη χρήση πυραύλων και drone. Παράλληλα οι κατοχικές δυνάμεις δεν δίστασαν και αυτή τη φορά να περικυκλώσουν το παρακείμενο νοσοκομείο «Thabet - Thabet», να κάνουν έρευνες μέσα σε ασθενοφόρα, να παρεμποδίσουν τη μεταφορά τραυματιών και να συλλάβουν έναν από αυτούς, μολονότι έφερε σοβαρά τραύματα και οι γιατροί συνέστησαν την άμεση περίθαλψή του.

Στο χωριό Μπουρίν, που βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης Ναμπλούς, ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός 16χρονου αγοριού που είχε τραυματιστεί άσχημα μετά από επιδρομή του κατοχικού στρατού στο χωριό του.

Ανακοινώθηκε επίσης ο θάνατος ενός 30χρονου στην Καλκίγια από ισραηλινά πυρά στην πλάτη, στη διάρκεια εισβολής του στρατού σε σπίτια της περιοχής. Εγιναν ακόμα περίπου 40 συλλήψεις σε Ραμάλα, Ανατολική Ιερουσαλήμ, Βηθλεέμ, Χεβρώνα κ.α.

Τέλος Εβραίοι έποικοι έκαψαν δημοτικό σχολείο κοντά στη Χεβρώνα υπό την προστασία του στρατού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ