Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Αποφασισμένος για το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Αποφασισμένος να προχωρήσει το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης, με το οποίο φοροεξοντώνει βιοπαλαιστές ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Οπως είπε, στις συνεντεύξεις που έδινε προεκλογικά έταζε μεν - σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες - ότι θα μειώσει το τέλος επιτηδεύματος (άλλος ένας κεφαλικός φόρος που τσακίζει τους μικρομεσαίους ΕΒΕ), αλλά «υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση».

Και παρουσιάζοντας τους βιοπαλαιστές που διαμαρτύρονται για τη νέα φοροαφαίμαξη ως μπαταχτσήδες, επέμεινε ότι «ναι, θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερο φόρο, διότι αυτήν τη στιγμή δεν δικαιολογείται να πληρώνουν τον φόρο τον οποίο καταβάλλουν, ή μηδενικό φόρο».

Μπροστά δε στις ογκούμενες αντιδράσεις, αντέτεινε ότι η κυβέρνηση «είχε το πολιτικό θάρρος στην αρχή της δεύτερης θητείας της να κάνει κάτι το οποίο αντικειμενικά, ναι, είναι πολιτικά δύσκολο. Δεν είναι εύκολη αυτή η παρέμβαση». Διαβεβαίωσε ωστόσο το κεφάλαιο ότι «θα προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις, αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο θα πορευτούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ