Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια να κρύψουν την κοινή στρατηγική τους με τη ΝΔ

INTIME NEWS

Για ...ανεπάρκεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σ. Φάμελλος προκειμένου να συσκοτίσει την κοινή στρατηγική που μοιράζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε ό,τι αφορά την πολιτική προστασία, τη διαχείριση των δασών κ.λπ. Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισε έλλειψη επάρκειας στην κυβέρνηση, που την εμποδίζει δήθεν να καταθέσει σχέδιο ανάπτυξης για τη Θεσσαλία και τον Εβρο! Εννοείται εκτός κάδρου άφησε και την ευρωενωσιακή τακτική του αποκλεισμού απ' τη χρηματοδότηση κρίσιμων για τον λαό έργων υποδομής, τα οποία η ΕΕ κρίνει ...κοστοβόρα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση που δεν έχει ολοκληρώσει την αναθεώρηση των χαρτών κινδύνου για τις πλημμύρες και τα σχέδια διαχείρισης του νερού, ενώ την εγκάλεσε για τις ελλείψεις σε Πυροσβεστική και Δασικές Υπηρεσίες, βγάζοντας την ουρά του ΣΥΡΙΖΑ έξω απ' το κάδρο των υπαίτιων για την τραγική υποστελέχωση και τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προσέλαβε νέους πυροσβέστες, αλλά απέρριψε ακόμα και τροπολογία του ΚΚΕ που προέβλεπε τη μονιμοποίηση 4.000 πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Αυτό που έκανε ήταν, τον Φλεβάρη του 2017, να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο από τους συνολικά 5.000 πενταετείς πυροσβέστες των οποίων η θητεία έληγε, μετέτρεπε τους 2.160 σε τριετείς και για τους υπόλοιπους ανανέωνε την 5ετία.

Θυμίζουμε ακόμα ότι το περιβόητο πόρισμα της Επιτροπής Γκολντάμερ - επιτροπή που συγκροτήθηκε με τη συμφωνία της ΝΔ το 2019 - που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαία του, απαιτώντας την εδώ και τώρα εφαρμογή του, προβλέπει: Διατήρηση της εποχικότητας ως σχέσης εργασίας για τη δασοπυρόσβεση, μεγαλύτερη εμπλοκή και επέκταση των δημοτικών εθελοντικών οργανώσεων στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών, καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων, κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας με την εφαρμογή «ελαστικού» ωραρίου για το υπάρχον προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλα τέτοια.

Ο Σ. Φάμελλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα εγκωμίασε τον ΣΥΡΙZΑ γιατί, όπως είπε, στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, συγκεκριμένα το 2016, κατάρτισε στρατηγική για την κλιματική αλλαγή και τη διαχείριση των δασών, την οποία δεν έχει επικαιροποιήσει η σημερινή κυβέρνηση, αντιθέτως «την έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια».

Η διαμαρτυρία του Σ. Φάμελλου είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη αφού ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της κλιματικής αλλαγής σέρβιρε τα σχέδια της «πράσινης» ανάπτυξης και διάνοιγε για το κεφάλαιο νέους δρόμους κερδοφορίας μέσα στα δασικά οικοσυστήματα. Επιπλέον, η «εθνική στρατηγική» που εκπόνησε προέβλεπε μεταξύ άλλων την παραπέρα εμπορευματοποίηση της δασικής γης για τουριστικές και ενεργειακές επενδύσεις ΑΠΕ και ιδιωτικοποιήσεις, μέσω παραχώρησης της χρήσης των κρατικών δασικών οικοσυστημάτων, ως μέθοδο κρατικής χρηματοδότησής τους! Και όχι μόνο αυτά, αλλά με το Σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θεσπίστηκε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, «άνοιξε» ο δρόμος για την απολιγνιτοποίηση και γενικά συνέτεινε στην ενεργειακή φτώχεια του λαού.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι η «Εθνική Στρατηγική για τα Δάση», το πόρισμα της Επιτροπής Γκολντάμερ και άλλες προτάσεις του είχαν την έγκριση της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του ΣΕΒ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε νόμους, τους οποίους αξιοποίησε στη συνέχεια η ΝΔ, δίνοντας νέα κίνητρα και αίροντας περιορισμούς στις επενδυτικές δραστηριότητες ακόμα και σε δασικές εκτάσεις ή σε περιοχές NATURΑ.

Σε ανάλογο μήκος κύματος για την κλιματική κρίση κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα και αλλαγές βιτρίνας καθώς και γιατί δεν ακολουθεί μία πολιτική συναίνεσης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για το θέμα.

Πρότεινε μέτρα για τους πλημμυροπαθείς, παρόμοια με τα ψίχουλα που έχει ανακοινώσει ήδη η κυβέρνηση ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι η «πράσινη μετάβαση» είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση του κόμματός του στην πολιτική που χαρίζει εκατομμύρια στους πράσινους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ