Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εν αναμονή της αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου

Εν αναμονή της εξόδου απ' τον ΣΥΡΙΖΑ της ομάδας Αχτσιόγλου, που όλοι πιθανολογούν πως είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών, ο Στ. Κασσελάκης συγκαλεί σήμερα την Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να επισπεύσει τις εξελίξεις, καθώς θεωρείται απίθανο να παραβρεθούν τα προς αποχώρηση απ' το κόμμα μέλη του οργάνου. Αλλωστε, δεν παραβρέθηκαν ούτε στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν με το ζόρι οι μισοί του βουλευτές.

Ο πρόεδρος του κόμματος επιτέθηκε χτες στον Ε. Τσακαλώτο χρεώνοντάς του φοροεπιδρομή, θέλοντας να υποστηρίξει ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει και αποστασιοποιείται απ' το κυβερνητικό του παρελθόν! Οπως είπε, «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους, αυτή η μνημονιακή εποχή έχει λήξει». Οι θέσεις και οι προτάσεις ωστόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζονται στα ντοκουμέντα του, στις παρεμβάσεις του στη Βουλή αλλά και στον δημόσιο λόγο του προέδρου του, όχι μόνο λήξη δεν σηματοδοτούν αλλά αντιθέτως πρόσω ολοταχώς στην ίδια στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου.

Και ο Ε. Αποστολάκης όμως διαμήνυσε στους «6+6» ότι «το μπρος - πίσω πρέπει να τελειώνει, ή έτσι ή αλλιώς, δεν υπάρχει χρόνος, ο χρόνος έχει εξαντληθεί».

«Θέμα ωρών» χαρακτήρισε τη δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης. Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» ανέφερε: «Εκτιμώ ότι αυτή θα επιτευχθεί και ότι έχει βρεθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών. Ο χώρος που θέλουμε να φτιάξουμε πρέπει να έχει μια πολιτική ταυτότητα πιο διευρυμένη και να έχει μέσα μεγάλη δόση οικολογίας. Φυσικά θέλουμε και τον κ. Κόκκαλη μαζί μας». Εκτίμησε ακόμα ότι «δεν θα τελειώσει με την αποχώρηση Αχτσιόγλου η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχει και ένας ενδιάμεσος χώρος στην ΚΕ που δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνουν».

Στο μεταξύ, 90 στελέχη του Τομέα Δικαιωμάτων και 21 στελέχη της Οργάνωσης Πειραιά ανακοίνωσαν χτες την αποχώρησή τους απ' το κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ