Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αποφασίστηκε η πραγματοποίησή της τον Οκτώβρη στη Βηρυτό

Από τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας
Από τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας
Το Σάββατο 29 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (ΟΕ) των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ), με αντικείμενο την επίλυση πολιτικών και οργανωτικών ζητημάτων για τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Συνάντησης.

Στη συνεδρίαση της ΟΕ συμμετείχαν τα παρακάτω 14 κόμματα: ΚΚΕ, Ιρακινό ΚΚ, ΚΚ Λαών Ισπανίας, ΚΚ Κίνας, ΚΚ Κούβας, Κόμμα Εργατών Κορέας, Λιβανέζικο ΚΚ, Παλαιστινιακό ΚΚ, Κόμμα Λαού Παλαιστίνης, Πορτογαλικό ΚΚ, Ενοποιημένο Συριακό ΚΚ, ΚΚ Τουρκίας, ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχία), ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, ο Αρης Ευαγγελίδης και ο Ηλίας Νασίρ, μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Η ΟΕ αποφάσισε η 24η ΔΣΚΕΚ να πραγματοποιηθεί στη Βηρυτό, στις 25, 26 και 27 Οκτώβρη 2024, με θέμα «Δυναμώνουμε τον διεθνιστικό αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, που γεννούν τον φασισμό, για τη στήριξη του Παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του. Για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση, την πρόοδο, τον σοσιαλισμό».

Στη Βηρυτό, μετά από πρόταση του Λιβανέζικου ΚΚ, παρουσιάστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την πάλη του, το οποίο στηρίχθηκε από πολλά κόμματα.

Την Παρασκευή 28/6, στην έδρα της ΚΕ του Λιβανέζικου ΚΚ πραγματοποιήθηκε θεωρητικό σεμινάριο με θέμα «Εθνική απελευθέρωση σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».

Εισηγητές ήταν ο Μουφίντ Κουτάις, μέλος της ΚΕ του Λιβανέζικου ΚΚ, και ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν στελέχη του Λιβανέζικου ΚΚ και εκπρόσωποι κομμάτων που βρίσκονταν στη Βηρυτό για τη συνεδρίαση της ΟΕ των ΔΣΚΕΚ. Τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ