Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Καταστροφές σε Σέριφο, Κω και Χίο

Μεγάλες ζημιές άφησε πίσω της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στο νησί της Σερίφου. Σπίτια και αποθήκες, μεταξύ άλλων, παραδόθηκαν στη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα και την οποία οι ελάχιστες πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν. Ετσι, κάτοικοι, παραθεριστές και εθελοντές, παρά τις «εντολές» του 112 για εκκένωση συνολικά 8 οικισμών, με λάστιχα, κλαδιά αλλά και πυροσβεστήρες προσπάθησαν να συγκρατήσουν ένα μέτωπο που σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού έφτασε μέχρι και τα 15 χιλιόμετρα.

Σημειωτέον, την πυρκαγιά κλήθηκαν αρχικά να αντιμετωπίσουν οι τέσσερις πυροσβέστες με το ένα όχημα που βρίσκονται στο νησί, δείγμα της υποστελέχωσης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και ενώ η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 6.30 το απόγευμα, μετέβησαν ακτοπλοϊκά από τη Σύρο 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ενώ αργά το βράδυ ξεκίνησε πλοίο από τον Πειραιά προκειμένου να μεταφέρει 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο. Το πέρασμα του πύρινου μετώπου άφησε πίσω στάχτες και αποκαΐδια από τον Ράμο, το Καλό Αμπέλι έως τη Βαγιά και ψηλότερα στο Ορος.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Κω, λίγο πριν τη 1 χτες το μεσημέρι, στην περιοχή Αντιμάχεια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έκαιγε χορτολιβαδική έκταση, και για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν κάτοικοι, εθελοντές και 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούσε ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρείχαν γκρέιντερ και υδροφόρες της Τοπικής Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη, φτάνοντας στον ΧΥΤΑ του νησιού.

Πυρκαγιά ξέσπασε χτες και σε δασική έκταση στο νησί της Χίου, στην περιοχή Σιδηρούντα. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν - ευτυχώς ελαφρά - δύο πυροσβέστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ