Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή

Δυνάμεις του ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Κατσιμίδι
Δυνάμεις του ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Κατσιμίδι
Από την πρώτη στιγμή, σε όλα τα πύρινα μέτωπα βρέθηκαν στελέχη, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ που συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή του Κατσιμιδίου βρέθηκε το Σάββατο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Τάτση, μέλος της ΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Πέτρο Καράμπελα, μέλος του ΤΓ Βορειοδυτικής Αττικής του Κόμματος. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν και ομάδες του ΚΚΕ που ήταν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή.

Στον Ασπρόπυργο επίσης, το Σάββατο, στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη βρέθηκαν από την αρχή ο Αλέξης Τσοκάνης και ο Παναγιώτης Τσολερίδης, δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η φωτιά έκαιγε για άλλη μια φορά μπάζα και σκουπίδια σε ακαθάριστα οικόπεδα δίπλα σε αποθήκες και βιομηχανίες.

Στην περιοχή της φωτιάς στην Κερατέα την Κυριακή βρισκόταν κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης συμμετείχαν ο Γιάννης Ανανιάδης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και ο Γιώργος Κωστάλας, δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής και μέλος του ΤΣ Μεσογείων - Λαυρεωτικής της ΚΝΕ. Ακόμα, παραβρισκόταν ο Μάης Μέντης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στο μέτωπο της Σταμάτας
Ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στο μέτωπο της Σταμάτας
Πολύ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του λαού της περιοχής με κομμουνιστές δίπλα τους, όπως και οι δυνάμεις των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής. Παράλληλα, κάλεσμα για συγκέντρωση εθελοντών είχε απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, με παρεμβάσεις τους στον δήμαρχο Λαυρεωτικής οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητούσαν από την πρώτη στιγμή ενημέρωση για την πορεία του μετώπου της φωτιάς, ενώ μετά από επικοινωνία με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου άνοιξαν οι υποδομές του δήμου ως σταθμό μεταφόρτωσης νερών και προμηθειών για τους εθελοντές και τους πυροσβέστες.

Στο μέτωπο της Σταμάτας στον Διόνυσο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τους Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, όπως και τον Τεύκρο Παντελόγλου, δημοτικό σύμβουλο Διονύσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ οι δυνάμεις του Κόμματος έδιναν μάχη μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις, συνδράμοντας κατοίκους και τους πυροσβέστες στο έργο της κατάσβεσης.

Σε δήλωσή του από την περιοχή όπου και βρισκόταν, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωνε: «Για μια ακόμη χρονιά αποδεικνύονται οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της πρόληψης και της αντιπυρικής προστασίας. Το αποτέλεσμα; Δύο πυρκαγιές στην Αττική σήμερα και τα πυροσβεστικά μέσα να μετακινούνται πότε στη μια και πότε στην άλλη ανάλογα με την εξέλιξη και την εκτίμηση της στιγμής. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη δεδομένη αυτοθυσία και το φιλότιμο των πυροσβεστών, των εθελοντών και του απλού κόσμου, να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τη μετάθεση των πάντων στην ατομική ευθύνη και να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, πριν είναι πολύ αργά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα(2024-06-26 00:00:00.0)
Πολλές φωτιές τις τελευταίες μέρες(2024-05-28 00:00:00.0)
Πυρκαγιά ξέσπασε χτες στη Σταμάτα(2023-09-05 00:00:00.0)
Να ενισχυθεί η δύναμη της εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης σε δήμους και Περιφέρεια(2023-07-21 00:00:00.0)
Στη μάχη με τις φλόγες οι εθελοντικές ομάδες μελών και φίλων του ΚΚΕ(2021-08-24 00:00:00.0)
Νεκρός εθελοντής σε πυρκαγιά στο Αγρίνιο(2020-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ