Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η «ΜΟΝΑΔΙΚΗ» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ «ΓΙΟΚ». «Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι απαλλαγμένη ελαττωμάτων... Κάθε εναλλακτική πρόταση, όμως, αποδεικνύεται εφιαλτική, για τον απλό λόγο ότι εναποθέτει τη βελτίωση των πραγμάτων όχι στην έκφραση των ίδιων των πολιτών, αλλά σε ομάδες που αυτογνωμόνως αποφασίζουν τι είναι το καλό για τους άλλους» (Από το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ») (σ.σ. Ως γνωστόν, στη σημερινή δημοκρατία αποφασίζει ο λαός...).

ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ: «Σήμερα που όλοι οι Ελληνες εορτάζουν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και μάλιστα με το αίσθημα ότι το πολίτευμα είναι ισχυρότερο από ποτέ, η εξάρθρωση της τρομοκρατίας έρχεται ασφαλώς να επιβεβαιώσει πως για την Ελλάδα και τους Ελληνες, η βίαιη επιβολή απόψεων και ο καταναγκασμός δεν αποτελούν στοιχεία του πολιτισμού τους» (Από το κύριο άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ: «Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης διαχώρισε το επιχειρησιακό σκέλος της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας με την πολιτική σημειολογία της τελικής νίκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μιλάμε πλέον για νίκη της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών, έναντι πάσης φύσεως εξτρεμιστών που επιχειρούν την υπονόμευσή τους» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: «Προκάλεσαν ιδιαίτερη ικανοποίηση οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, διότι διαπνέονται από προοδευτικό δημοκρατικό πνεύμα και σηματοδοτούν την πολιτική βούληση για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών και τη λειτουργία του κράτους δικαίου» (!) (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ: «"Αφού τους ξέρανε, γιατί δεν τους πιάνανε;". Η ερώτηση μόνο τώρα μπορεί να απαντηθεί. Πριν απ' όλα τώρα είναι ώριμο το πολιτικό σύστημα, τα πολιτικά κόμματα ως συλλογικοί φορείς, οι πολιτικοί ως άτομα, να αντιμετωπίσουν κατάφατσα το θέμα της "17 Νοέμβρη" και της τρομοκρατικής δράσης)» (Νίκος Μπακουνάκης - «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ