Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Διακήρυξη για αγώνα μαζί με το λαό

Στις γενικότερες πολιτικές συνθήκες, στην πολιτική σημασία των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις θέσεις της ΝΑΣ έγινε αναφορά κατά την παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης της παράταξης που έγινε, χτες το μεσημέρι, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Νομαρχία των Ιωαννίνων, σε συνέντευξη Τύπου τα τοπικά ΜΜΕ.

Απευθυνόμενη η ΝΑΣ προς τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τους εμπόρους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους τόνισε πως έκφραση των επιπτώσεων της εφαρμοζόμενης πολιτικής αποτελεί και η κατάσταση που επικρατεί στο νομό και αφορά σε όλους τους τομείς της ζωής των Γιαννιωτών. Τονίστηκε πως η πολιτική αυτή είναι αντιλαϊκή και μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε εργαλείο της κεντρικής εξουσίας για την υλοποίησή της και μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι το ψηφοδέλτιο που στηρίζει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, το ΔΗΚΚΙ και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι δίνει τη μάχη για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, μια μάχη για την αποκάλυψη των αιτιών και για τη συσπείρωση των εργατών, αγροτών, του γιαννιώτικου λαού για την αλλαγή της κατάστασης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και, γενικότερα, στη χώρα με την απειθαρχία στις πολιτικές που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού.

Συνάντηση με τους ΕΒΕ

Με πρωτοβουλία της ΝΑΣ Ιωαννίνων, εκπρόσωποί της συναντήθηκαν, τη Δευτέρα 22/7/2002 το απόγευμα στο Επιμελητήριο των Ιωαννίνων, με εκπροσώπους από τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ Β/Δ Ελλάδας και Νήσων, της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ Ιωαννίνων, τον Εμπορικό Σύλλογο των Ιωαννίνων, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου των Ιωαννίνων. Θέμα της συνάντησης και της πλούσιας συζήτησης που έγινε ήταν: «Επαγγελματίες - Εμποροι - Βιοτέχνες και ο ρόλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».

Στη συνάντηση που έγινε εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός των ΕΒΕ και η ανησυχία τους για το πού μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση για τους μικρομεσαίους εμπόρους. Κι αυτό καθώς είναι γεγονός πως η εφαρμοζόμενη πολιτική στοχεύει στη συρρίκνωση της μικρομεσαίας επιχείρησης και στη συγκέντρωση σε όλο και λιγότερα χέρια των επιχειρήσεων και του ελέγχου της αγοράς.

Οι ΕΒΕ, όπως τονίστηκε από τους υποψηφίους της ΝΑΣ, πλήττονται συνολικά από τις αντιδραστικές αλλαγές που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τις θέσεις της ΝΑΣ, σε επίπεδο τοπικό μπορεί να συσπειρώσει το λαό και να πρωτοστατήσει στην προάσπιση των συμφερόντων του και στη διεκδίκηση λύσεων και προτάσεων που θα έχουν ως γνώμονα το συμφέρον του λαού, της εργατικής τάξης, των αγροτών, των μικρομεσαίων εμπόρων, επαγγελματιών, βιοτεχνών, της νεολαίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις ΕΒΕ και γυναικών(2002-08-24 00:00:00.0)
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις με επίκεντρο τα φορολογικά(2002-07-18 00:00:00.0)
Δε συμμετέχει στην ανασύσταση της ΟΚΕ(2002-01-22 00:00:00.0)
Οι ΕΒΕ στηρίζουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια(1998-09-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της ΝΑΣ(1998-09-13 00:00:00.0)
Πλατιά επιτροπή στήριξης των αγωνιστικών συνδυασμών(1998-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ