Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Η «μεταρρύθμιση» ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ από την εκπαίδευση

Οι δραματικές και, χρόνο με το χρόνο, εντεινόμενες συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, αλλά και της γενικότερης αντιλαϊκής της πολιτικής, γίνονται ολοφάνερες από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία αυτά, ο μαθητικός πληθυσμός των Λυκείων, μαζί με αυτόν των υποβαθμισμένων Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ), μειώθηκε κατά 16%, τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Δεκάδες χιλιάδες νέοι, δηλαδή, υποχρεώθηκαν - για τον ένα ή άλλο λόγο - να εγκαταλείψουν τα μαθητικά θρανία και να βρεθούν εκτός εκπαίδευσης, πριν από τα 18 τους χρόνια. Στοιχεία, που είναι ακόμη περισσότερο τραγικά, αν συνυπολογισθεί η μεγάλη μαθητική διαρροή των παιδιών, που δε φτάνουν καν στο Λύκειο ή τα ΤΕΕ, μετά το Γυμνάσιο. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι το ποσοστό των μαθητών που δεν ολοκλήρωναν τις σπουδές σε όλους τους τύπους Λυκείου, πριν την εφαρμογή της μεταρρύθμισης, δεν ξεπερνούσε το 7%.

Την ίδια στιγμή, άλλα στοιχεία της ΟΛΜΕ, φανερώνουν τόσο την αυξανόμενη συνεχώς μαθητική μετανάστευση από το ενιαίο Λύκειο στα υποβαθμισμένα ΤΕΕ, όσο και τις συνέπειες των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, όπως αυτές αναδείχνονται από τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ