Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
Κοντά στους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι περιοδείες, επισκέψεις και συγκεντρώσεις της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ν. Εύβοιας και της υποψήφιας νομάρχη Ιωάννας - Σοφίας Ντούρου.

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψήφια νομάρχης και κλιμάκιο της ΝΑΣ, την Τρίτη, επισκέφθηκαν τη φαρμακοβιομηχανία «Γκαλένικα» στην περιοχή Χαλκίδας και την καλτσοβιομηχανία «Τρικολάν» (πρώην «Κνιτ Μάστερ») του ομίλου Λαναρά, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Δήμο Ερέτριας.

Στην «Τρικολάν», η οποία απασχολεί 71 εργαζόμενους - στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες - οι 25 είχαν προσληφθεί πριν ένα χρόνο με το «Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης» που εφαρμόζεται στην Εύβοια, διάρκειας 2 χρόνων και εργοδοτικής επιδότησης 7.000 δραχμών ανά εργαζόμενο. Εκεί η υποψήφια νομάρχης της ΝΑΣ, σε συνάντηση που είχε με τις εργαζόμενες, ενημερώθηκε για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι εργαζόμενες είναι υποχρεωμένες να δουλεύουν συνεχόμενα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, χωρίς διάλειμμα, σε συνθήκες αφόρητης ζέστης, ενώ η εταιρία δεν τους παρέχει μέσο μεταφοράς και υποχρεώνονται να μετακινούνται με τα δικά τους μέσα, χωρίς καμία αποζημίωση. Οσο για τη δημιουργία σωματείου, «και μόνο η σκέψη διώκεται», ενώ οι ελεγκτικές υπηρεσίες (Επιθεώρηση Εργασίας) μάλλον αγνοούν πού βρίσκεται το εργοστάσιο.

Χτες το πρωί, η Σοφία Ντούρου επισκέφθηκε τις διοικητικές υπηρεσίες και το Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους και το απόγευμα συμμετείχε στην περιοδεία σε χωριά του Δήμου Νηλέως στη Β/Κ Εύβοια.

Σήμερα το πρωί, θα γίνει περιοδεία στα ΕΛΤΑ Χαλκίδας και στις Τράπεζες. Την Παρασκευή 26 Ιούλη στην επιχείρηση λευκού κρέατος «ΣΥΝΚΟ» και τους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες και στις αποθήκες των Σούπερ Μάρκετ «Γαληνός» στην Καστέλα Ψαχνών, ενώ το απόγευμα θα γίνει περιοδεία στο Δήμο Μεσσαπίων.

Το Σάββατο, 27 Ιούλη, κλιμάκιο της ΝΑΣ θα βρίσκεται στη Νότια Εύβοια, όπου θα γίνει η περιοδεία στο Δήμο Μαρμαρίου και στις 9 το βράδυ, η υποψήφια νομάρχης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην παραλία της Καρύστου. Την Κυριακή, θα γίνει περιοδεία στο Δήμο Κηρέως της Β/Κ Εύβοιας.

Κοντά στους ΕΒΕ

Σχετικά με το θέμα της λεγόμενης «συνάφειας» των μικρομεσαίων εμποροβιοτεχνών, η υποψήφια νομάρχης της ΝΑΣ Ιωάννα - Σοφία Ντούρου και ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» Βαγγέλης Σταματούκος, με κοινή τους δήλωση, επισήμαναν ότι «για άλλη μια φορά η φορολογική "σπάθη" της κυβέρνησης - που εκτελεί οδηγίες της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου - πέφτει επί της "ραχοκοκαλιάς της οικονομίας", των μικρομεσαίων επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων».

Επίσης τόνισαν: «Για άλλη μια φορά με τη λεγόμενη "συνάφεια" των ετών 1991 - 2001 και του κλεισίματος των ανέλεγκτων χρήσεων 1993 - 1998, προσπαθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - με τη συμφωνία της ΝΔ - να εισπράξει από αυτούς που έχουν γίνει τα μόνιμα υποζύγια κάθε φοροεπιδρομής, που οδηγούν και καθημερινά στη χρεοκοπία και στο "λουκέτο".

Εκτιμούμε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα λαϊκά στρώματα στα οποία επιβάλλεται. Είναι υπόθεση όλων, ανάμεσά τους της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρέπει να στέκονται αλληλέγγυα και να πρωτοστατούν στους διεκδικητικούς αγώνες». Τέλος, καλούν τους υπόλοιπους συνδυασμούς να τοποθετηθούν στο πρόβλημα και το λαό «να τα αντιπαλέψουμε μαζί σε κοινό μέτωπο - γιατί ακολουθούν και άλλες "φορολογικές μεταρρυθμίσεις", για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των εκφραστών της γενικότερα, αλλά και καταδίκης των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπερψηφίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ