Πέμπτη 25 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκλητική αυθαιρεσία

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι απαλλαγμένη ελαττωμάτων. Είτε πρόκειται για την οικονομική ανισότητα... ξέρουμε όλοι ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά από μία ιδανική εκπροσώπηση των πολιτών. Κάθε εναλλακτική πρόταση, όμως, αποδεικνύεται εφιαλτική, για τον απλό λόγο ότι εναποθέτει τη βελτίωση των πραγμάτων, όχι στην έκφραση των ίδιων των πολιτών, αλλά σε ομάδες που αυτογνωμόνως αποφασίζουν τι είναι το καλό για τους άλλους».

Αυτά έγραφε, ανάμεσα σε άλλα, χτες, η «Καθημερινή», στο κύριο άρθρο της και το σημειώνουμε, γιατί κάνει εντύπωση η προκλητικότητα της αυθαιρεσίας και της λαθροχειρίας. Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία ισχυρίζεται η «Καθημερινή». Οποιαδήποτε τέτοια ιδέα, αποδείχνεται εφιαλτική και παραπέμπει, ούτε λίγο ούτε πολύ, στη «17Ν» και την τρομοκρατία. Δε νομίζουμε, πως ο αρθρογράφος δεν ξέρει για το σοσιαλισμό και τη σοσιαλιστική δημοκρατία. Ούτε πως η επικράτησή του προϋποθέτει τη συνειδητή μαζική στράτευση και δράση της εργατικής τάξης, των άλλων εργαζομένων της πόλης και του χωριού, δηλαδή της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ολ' αυτά τα γνωρίζει. Τα προσπερνά, όμως και, εμμέσως πλην σαφώς, τα τσουβαλιάζει με τη λεγόμενη τρομοκρατία.

Προφανώς, το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Φανερώνει - τουλάχιστον - τους όρους της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης, καθώς «εξαρθρώνεται» η «17Ν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ